Irma Vonk begeleidt implementatie van informatiesysteem Amsterdam

10 Oct, 2022

Komend jaar realiseert Jobport onder andere de software voor het nieuwe informatiesysteem van Amsterdam. Het wordt “een groot avontuur” zegt Irma Vonk. “Het is de eerste keer dat er in het domein Werk een integrale oplossing komt waar alles in zit.” 

De klantreis optimaal faciliteren

Voor Irma is het de eerste keer dat ze niet aan de gemeentekant zit bij een implementatie, maar bij ons als leverancier. Met de oplossingen die Jobport biedt, gaat zij de klantreis optimaal faciliteren. Zij is uiteraard niet de enige die er bij Jobport druk mee bezig is. Gyuri en Tolja van de Bilt nemen respectievelijk de architectuur van de software en de directie van het project op zich. Een klus waar iedereen naar uitkijkt.

Goed inschatten wat belangrijk is voor de gemeente

Irma staat te popelen om een keer een andere rol te hebben. “Ik heb 12 jaar lang als zelfstandige projecten gedaan voor gemeenten. Altijd binnen het domein werk en echt met een heel breed scala, van lijnmanagement tot data-analyse en van productowner tot nieuwe software. Daarom kan ik nu goed inschatten wat belangrijk is voor een gemeente en weet ik hoe processen verlopen. Ik heb er heel veel zin in om dit een keer te doen vanuit Jobport.” 

"De focus komt op matchen op competenties en interesses en niet alleen op opleiding en werkervaring."

Eigen platform met zelfregie

Het duurt nog een jaar voor het systeem volop gaat draaien. Een jaar van onderzoeken wat de klant wilt, configureren en integreren met andere software-oplossingen. Jobport maakt al ruim 10 jaar software die professionals ondersteunt bij de begeleiding en bemiddeling van mensen naar werk en heeft de benodigde kennis dus in huis. “Burgers krijgen met de Jobport software een eigen platform waarin ze zelf de regie hebben en inzage hebben in hun dossier. Bij dat platform hoort onder andere dat ze een profiel kunnen maken van zichzelf waarmee ze zich presenteren aan werkgevers. Ook kunnen ze alle openbare vacatures inzien én de vacatures die specifiek door de gemeente Amsterdam zijn geworven om extra kansen te creëren.”

Focus op compententies en interesses

Zelfregie is geen must. Uiteraard krijgen mensen voor wie zelfregie niet geschikt is begeleiding. De focus komt op matchen op competenties en interesses en niet alleen op opleiding en werkervaring. ‘Wat kan ik, wat houden beroepen in en wat is er mogelijk voor mij’ dus. “Zo kunnen er verrassende matches ontstaan”, vertelt Irma Vonk. “Amsterdam wil deze focus heel graag. Met zo’n nieuw platform krijgen mensen een veel bredere blik op de arbeidsmarkt en komen ze uiteindelijk in een baan terecht die beter bij ze past. Het wordt anders dan het is. Nu kunnen burgers vrij weinig inzien bijvoorbeeld.”

"Jobport kan zich helemaal toeleggen op de SaaS-oplossing. Precies haar sterke kant."

Een ruimere blik voor werkgever én werkzoekende 

Ook voor de werkgever komt de focus op competenties te liggen. “Als een werkgever bijvoorbeeld een logistiek medewerker vraagt, krijgt hij de competenties die daarbij horen te zien. Zo kan hij matchen met een kandidaat op competenties en niet alleen op diploma en ervaring. Zo komen er nog meer van dit soort oplossingen.” Wat het vooral oplevert, is een ruimere blik. Voor de werkgever op wie bij ze past, en voor werkzoekenden de arbeidsmarkt. Het is een andere manier van kijken met meer mogelijkheden en meer kansen op slagen. 

Integrale oplossing waar alles in zit

Dat alles inzichtelijk is en bij elkaar zit, is ook een pre. “Het is straks echt de eerste keer dat er een integrale oplossing is waar alles in zit met een integraal klantbeeld.” Een grote stap binnen domein werk dus.” Dat het een mooi systeem gaat worden is ze zeker van. “PinkRoccade is de hoofdaannemer en Jobport is een van de 5 andere leveranciers. Iedereen focust zich op waar hij goed in is. Jobport kan zich helemaal toeleggen op de SaaS-oplossing. Precies haar sterke kant.”10 Oct, 2022

Irma Vonk begeleidt implementatie van informatiesysteem Amsterdam

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.