Amsterdam brengt matching naar werk onder bij Jobport

6 Oct, 2022

Het domein Werk & Participatie van de gemeente Amsterdam krijgt een modern, geïntegreerd en aanpasbaar informatiesysteem voor een optimale ondersteuning bij de route naar werk en maatschappelijke participatie.

Dit systeem zet de gebruiker – inwoner, professional en werkgever – centraal. Deze manier van werken zorgt ervoor dat werkzoekenden en werkgevers straks meer gerichte ondersteuning krijgen in hun zoektocht naar werk of personeel. 

De juiste match

Voor een goede match tussen mens en werk wil je meer weten dan opleiding en ervaring. Via het nieuwe systeem worden inwoners daarom ook gematcht op onder andere skills, belastbaarheid, motivatie en interesses. Het systeem heeft nog meer voordelen. Het versterkt de eigen regie bij de inwoners en werkgevers. Dit is dan ook het doel van de gemeente Amsterdam. 

Meer inzicht voor de professional

De professional op zijn beurt krijgt met het nieuwe informatiesysteem meer en realtime inzicht in wie de werkzoekende en werkgever precies is, wat ze allebei willen en kunnen bieden. Wie extra ondersteuning nodig heeft, kan via het systeem ook eenvoudig online geholpen worden door de professional. Alles voor de juiste match!

Amsterdam kiest voor een combinatie van innovatieve partners

Bij de samenwerking met Amsterdam zijn ook onze partners PinkRoccade (hoofdaannemer), Werkstap, Aiden en Accenture betrokken. Stuk voor stuk nemen de partners een flinke dosis ervaring en kennis mee. Allemaal staan ze ook bekend binnen het domein om hun innovatieve oplossingen. Samen realiseren we het gewenste geïntegreerd en aanpasbaar informatiesysteem.

Bijna 900.000 inwoners en 100.000+ werkgevers kunnen in 2023 aan de slag met onze software

Met de nieuwe oplossing zal de effectiviteit en efficiency van de uitvoering in het domein omhoog gaan waardoor er onder andere door eigen regie meer ruimte is voor maatwerk en persoonlijke aandacht. Resultaat is dat werkzoekenden en werkgevers elkaar sneller zullen vinden en dat er meer duurzame matches gerealiseerd kunnen worden.

6 Oct, 2022

Amsterdam brengt matching naar werk onder bij Jobport

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.