Duurzame inzetbaarheid integraal en datagedreven aanpakken

Het Jobport platform is een totaaloplossing voor loopbaan, verzuim, re-integratie en mobiliteit vraagstukken. Hiermee werk je effectief en efficiënt aan duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid integraal en datagedreven aanpakken

Het Jobport platform is een totaaloplossing voor loopbaan, verzuim, re-integratie en mobiliteit vraagstukken. Hiermee werk je effectief en efficiënt aan duurzame inzetbaarheid.

Het Jobport platform

"Het platform is toegankelijk, gebruiksvriendelijk, veilig en schaalbaar. Alle oplossingen zijn los van elkaar te gebruiken en eenvoudig te integreren in je processen en kernsystemen. Hierdoor sluit Jobport aan bij je behoeften en uitdagingen en zijn je duurzame resultaten (ROI) snel meetbaar."

Tolja van de Bilt
Tolja van de Bilt

Chief growth officer

Voordelen van het Jobport platform

De belangrijkste redenen voor organisaties om te kiezen voor Jobport

Alles-in-1

Jobport is hét platform voor professionals, kandidaten, recruiters en werkgevers. Elke gebruiker heeft een eigen omgeving met alle functionaliteiten om doelen te bereiken.

Gebruiksvriendelijk

Het platform is intuïtief en eenvoudig in gebruik. Het enige wat je nodig hebt, is internet en een moderne webbrowser op je computer, tablet of smartphone.

Toegankelijk

Het platform voldoet aan de WCAG en is daarmee te gebruiken door mensen met verschillende vaardigheden, behoeften en/of beperkingen.

Altijd beschikbaar

Jobport wordt geleverd als Software as a Service (SaaS). Dit betekent dat je altijd de meest actuele versie hebt, zonder iets te installeren en zonder technisch beheer.

Schaalbaar

Het platform is flexibel en aanpasbaar, waardoor het gemakkelijk kan worden uitgebreid en aangepast aan de groeiende behoeften en omvang van een organisatie.

Veilig

Het platform is robuust en zorgt dat de privacy en gegevens conform AVG adequaat worden beschermd. Ook is Jobport ISO 27001 & 9001 gecertificeerd.

"Onze software voldoet aan de huidige eisen. Onze datacentra staan in Nederland en binnen onze organisatie is informatiebeveiliging een belangrijk speerpunt. We zijn ISO 27001 & 9001 gecertificeerd. Dat betekent dat we voldoen aan eisen die gesteld worden door overheden, banken en verzekeraars."

Ruud van Gestel
Ruud van Gestel

Privacy officer bij Jobport

Jobport in jouw stijl

Je kan Jobport in je eigen huisstijl laten opmaken. Je eigen logo, kleurenpalet en zelfs een eigen domein: je kan het allemaal instellen, zodat je een unieke uitstraling hebt. Zo krijg je een platform dat naadloos aansluit bij jouw bedrijf of product.

Integraties en partners

Het platform integreert met vrijwel alle bekende HR-, Verzuim-, en Cliëntvolgsystemen. Dit gebeurt via moderne API's. Jobport werkt samen met PinkRoccade, Rapasso, PowerBI, L&D Support, Ixly, Azure ADFS, WBS (UWV), Connexys, Textkernel.

Persoonlijke support

Wij vinden persoonlijke en professionele ondersteuning erg belangrijk. Bij ons kom je niet in de wachtrij maar chat je in de applicatie direct met een medewerker. We helpen je graag bij je operationele, technische én vakinhoudelijke vragen. Niet voor niets beoordelen klanten ons met een 8.1 (NPS 2022).

De kernfunctionaliteit

van het Jobport platform

Casemanagement & CRM

Jobport biedt essentiële functionaliteiten die mens en werk verbinden.

Ondersteun je kandidaten of medewerkers met uitgebreid casemanagement en beheer en onderhoud je werkgevers en relaties effectief met de CRM-functionaliteit van Jobport. Aanvullend kun je direct vanuit het platform communiceren en samenwerken.

Prev Next

Casemanagement

Jobport kan jou met uitgebreid casemanagement ondersteunen bij het beheren en begeleiden van kandidaten of medewerkers. Denk aan profielen analyseren en notities en documenten beheren. Ook heb je volledig inzicht in de vacature- en sollicitatieactiviteiten van kandidaten en medewerkers en kan je rapportages maken.

Met het casemanagement van Jobport kan je je kandidaten en medewerkers optimaal begeleiden en ondersteunen gedurende hun traject.

Het platform biedt één overzichtelijk dossier per kandidaat of medewerker. Hierin staat alle relevante informatie. Je kan hierdoor nauwkeurig de voortgang van je kandidaat of medewerker monitoren en effectieve beslissingen nemen op basis van real-time gegevens.

Met gespecialiseerde trajecten voor loopbaan, verzuim, re-integratie en mobiliteit kan je bovendien specifieke begeleidingstrajecten inzetten. De juiste intakes en testen worden dan automatisch klaargezet, zodat kandidaten een gestructureerd proces doorlopen.

CRM-functionaliteit

Met de CRM-functionaliteit van Jobport kun je werkgevers en relaties in je netwerk beheren en onderhouden.

Met Jobport heb je krachtige tools in handen om werkgeversrelaties te onderhouden, vacatures effectief te beheren en een optimale match te realiseren tussen werkgevers en kandidaten.

Match jouw kandidaat bijvoorbeeld naar de openstaande vacatures van je relaties of maak het profiel zichtbaar voor werkgevers in jouw netwerk. Werkgevers kunnen dan zelf hun vacatures matchen, profielen analyseren en een juiste 'fit' vinden. Zie Verkennen & matchen voor meer informatie.

Berichten

Communiceren en samenwerken met anderen is op het platform eenvoudig en efficiënt.

Verstuur berichten en chat met kandidaten, collega's en recruiters, rechtstreeks vanuit je persoonlijke inbox. Hierdoor hoef je niet langer uit te wijken naar andere communicatiemiddelen.

Loopbaanprofiel & Skillspaspoort

Het loopbaanprofiel is een waardevol instrument waarmee kandidaten en werknemers makkelijk hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling kunnen bijhouden. Hebben ze hun profiel eenmaal in kaart gebracht, dan kunnen ze zich hiermee oriënteren op de arbeidsmarkt en waardevolle inzichten opdoen. Iets waardoor ze weloverwogen carrièrestappen kunnen zetten. Denk hierbij aan het oriënteren op beroepen en functies, zoeken naar relevante opleidingen en trainingen, en het vinden van passende vacatures en werkgevers in de buurt.

Het loopbaanprofiel fungeert ook uitstekend als skillspaspoort. Dit is een digitaal instrument voor het bijhouden van skills en competenties. Naast cv kenmerken zoals opleidingen en werkervaring geeft het profiel ook inzicht in de kernkwaliteiten, vaardigheden (skills), kennisgebieden en zelfs interesses zoals de drijfveren van de kandidaat of medewerker. Zo is het profiel relevant in iedere stap van de loopbaan, ook voor mensen met een baan.

Met skills matching als verbindende factor kun je kandidaten samenbrengen met passende beroepen, vacatures en werkgevers op basis van wat iemand kenmerkt, waar hij of zij goed in is en/of veel van weet. Werkgevers kunnen zo niet alleen matchen op ervaring, maar ook op kwaliteiten en interesses.

Arbeidsmarktdata

Met Jobport heb je toegang tot een uitgebreide en betrouwbare bron van arbeidsmarktinformatie. Jobport heeft een complete en actuele verzameling van beroepen, functies, opleidingen, vacatures en werkgevers in Nederland. Deze waardevolle dataset is de fundering van Jobport en maakt het mogelijk om dwarsverbanden te leggen die zijn afgestemd op jouw specifieke informatiebehoefte.

BEROEPEN

FUNCTIES

VACATURES

WERKGEVERS

Of je nu inzicht wilt in trends en de vraag naar een bepaald beroep, op zoek bent naar de nieuwste vacatures bij een specifieke werkgever, het loopbaanprofiel wilt matchen met passende beroepen om vervolgens direct vacatures te zoeken, werkgevers te matchen met vergelijkbare behoeften of relevante opleidingen te ontdekken… De testen en analyses en verkenners van Jobport stellen je in staat om doelgericht te zoeken en de juiste verbindingen te leggen, altijd de meest relevante informatie.

Testen & analyses

Jobport heeft een divers aanbod aan testen en analyses op het vlak van re-integratie, loopbaan, verzuim en mobiliteit. Loopbaantesten die inzicht geven in diverse loopbaan- en ontwikkelvragen, eenvoudig vertaald naar perspectief met onze datagedreven analyses. Het aanbod bestaat uit ruim 40 instrumenten van onder andere Ixly, L&D Support en eigen ontwikkelde Jobport testen. Testen kunnen op elk moment worden ingezet via de Toolbox in Jobport.

Hieronder een selectie van de instrumenten

Onboarding & intake

Zorg voor een naadloze onboarding van kandidaten en werknemers met een persoonlijke intake op maat.

De intake stelt een aantal gerichte vragen. Via de antwoorden wordt het loopbaanprofiel van de kandidaat direct (gedeeltelijk) ingevuld met essentiële informatie passend bij zijn of haar traject.

Zo krijg je snel inzicht in de ervaring, interesses, drijfveren, belastbaarheid en vaardigheden van kandidaten. Handig voor een effectieve begeleiding.

Functie Analyse

Krijg snel een goed beeld van de arbeidsperspectieven van je kandidaat.

Match de belastbaarheid van je kandidaat en beoordeel de passendheid van functies tot op taakniveau, formuleer een kwalitatieve conclusie en maak een uitgebreid rapport ter onderbouwing voor je kandidaat en opdrachtgevers. Gebruik deze informatie om je binnen Jobport te oriënteren op passende vacatures en werkgevers.

Assessments

voor drijfveren, interesses, kwaliteiten en persoonlijkheid

Jobport heeft enkele testen die goed bruikbaar zijn voor het in kaart brengen van loopbaanvraagstukken. Dit zijn testen om de drijfveren (gebaseerd op de theorie van Dawis & Lofquist), interesses (RIASEC) en de persoonlijkheid (IPIP-NEO) van je kandidaat in kaart te brengen.

Ook zijn er testen om inzicht te krijgen in de werkactiviteiten, werkstijlen (Borman, Kubisiak en Schneider) en kernkwaliteiten van je kandidaat, inclusief uitgebreid beroepsadvies of passende vakgebieden die daarbij aansluiten.

Loopbaanscan

De loopbaanscan combineert verschillende testen om volledig inzicht te geven in de werkactiviteiten, vakgebieden, interesses, drijfveren, werkstijlen en kernkwaliteiten die bij je kandidaat passen.

Als werkzoekende, werkende of ondernemer krijg je een loopbaan checklist die helpt bij het vinden van passend werk of om na te denken over de huidige werksituatie. Ook kom je te weten of leiders- en ondernemerschap bij je kandidaat past, en krijgt hij/zij advies over de beroepen die het beste hierbij aansluiten.

Arbeidsmarktanalyse

Met de Arbeidsmarktanalyse krijg je inzicht in iemands mogelijkheden op de arbeidsmarkt, de visie die hij of zij op zijn/haar loopbaan of onderneming heeft en welke begeleiding hierbij gewenst is. Ook krijg je uitgebreide informatie over de huidige functie en over de functies waar hij of zij interesse in heeft.

Screening arbeidsmogelijkheden

De screening arbeidsmogelijkheden geeft inzicht in welke beroepen passen bij je kandidaat op basis van zijn of haar belastbaarheid. Die belastbaarheid wordt vergeleken met de gegevens van bijna 800 beroepen. Naast inzicht in passende beroepen krijg je ook te zien hoeveel vraag er op dit moment naar is aan de hand van het aantal vacatures.

Veerkracht & Groei scan

De Veerkracht & Groei smart scan geeft inzicht in het risico op uitval door spannings- en burnout klachten van een medewerker.

Deze wetenschappelijk onderbouwde scan voldoet aan de regels van de Europese Federatie van Psychologie Organisaties. De smart scan geeft het risico op uitval weer in de 9 maanden na de scan en geeft hiermee een unieke mogelijkheid om langdurige uitval te voorkomen en geeft concrete adviezen voor gerichte coaching.

Duurzame Inzetbaarheid Scan

Met deze scan krijgt je kandidaat inzicht in zijn of haar duurzame inzetbaarheid en kun jij loopbaanvraagstukken signaleren. Hiervoor beantwoordt je kandidaat een aantal vragen als: 'wat geeft je energie?’ en ‘waar sta je qua ontwikkeling?’.

De scan geeft aandacht aan bevlogenheid, persoonlijke flexibiliteit, werkvermogen en werk-privé balans en ontwikkeling.

Psychometrische games

Met deze games test je de skills van je kandidaat op het gebied van emotieherkenning, planning, reactiesnelheid en impulsen. Je kandidaat moet zich tijdens de game verplaatsen in bijvoorbeeld een autocoureur of barista en heeft totaal niet het idee dat hij of zij een test maakt.

Verkennen & matchen

Maak optimaal gebruik van de waardevolle arbeidsmarktinformatie via de verkenners van Jobport. Verken, oriënteer en match jouw kandidaat, vacature of relatie om de beste resultaten te behalen. Maak relevante verbindingen en breng mens en werk samen.

Vacature verkenner

Met de Vacature verkenner vind je snel passende vacatures, maak en beheer je zoekopdrachten en houd je als kandidaat je sollicitatieactiviteiten bij. Als coach kun je hierbij helpen door vacatures te matchen, te markeren als favoriet en voor te stellen aan je kandidaat.

Met de Vacature verkenner kun je eenvoudig passende vacatures vinden op basis van trefwoorden, locatie (en straal) en uitgebreide filters. Je kunt filters instellen op onder andere functie, vakgebied, opleidingsniveau, type contract, inzetbaarheid of zelfs zoeken naar specifieke werkgevers en type adverteerders.

Stel samen met je kandidaat zoekopdrachten in. De verkenner geeft dan altijd een actueel overzicht van alle passende vacatures. Ook krijgt je kandidaat automatisch e-mailalerts met nieuw gevonden vacatures.

Je hebt niet alleen inzicht in de vacature; je kunt ook uitgebreide informatie opvragen. Zie exact waar en wanneer de vacature is gevonden, of deze nog beschikbaar is en krijg een overzicht van alle bronnen. Vraag de route en reistijd op, bekijk de arbeidsmarktdata over de functie of oriënteer je op opleidingen en trainingen. Vraag bedrijfsinformatie op zoals de branche, kernactiviteit en links naar de website en LinkedIn pagina. Ook vind je hier de contactgegevens en kun je direct doorklikken naar de Werkgever verkenner.

Beroepen verkenner

Laat mensen ontdekken wat hun arbeidsmogelijkheden zijn. Deze krachtige tool biedt gedetailleerde inzichten in beroepen, inclusief de bijbehorende functies en arbeidsomstandigheden. In de verkenner staan zelfs foto’s en video's die een goed beeld geven van het beroep.

Met de Beroepen verkenner kun je eenvoudig passende beroepen vinden op basis een loopbaanprofiel, of je oriënteren op vakgebied, werk- en denkniveau, de werkomgeving, beperkingen en zelfs persoonlijkheidskenmerken zoals menstype, drijfveren en kwaliteiten.

De Beroepen verkenner stelt je kandidaat in staat om zijn/haar loopbaanpad beter te begrijpen, potentieel te verkennen en weloverwogen beslissingen te nemen.
Je kandidaat ontdekt passende beroepen, slaat deze op als favoriet, voegt ze toe aan het loopbaanprofiel en kan zelfs direct de doorsteek maken naar de Vacature verkenner om passend werk te vinden.

Daarnaast geeft de verkenner meer arbeidsmarktdata over de verschillende specialisaties, ook wel functies. Per functie krijg je inzicht in wat op de arbeidsmarkt gevraagd wordt. Denk aan het opleidingsniveau, aantal uren en werkervaring. Ook zie je hoeveel vacatures open staan, wat de trend is, de doorlooptijd, het salaris en zelfs in welke regio’s en bij welke werkgevers de meeste vraag is.

Werkgever verkenner

Match passende werkgevers op basis van de actuele arbeidsmarktdata, bekijk bedrijfsinformatie en de vacatures die passen bij je kandidaat.

Met de Werkgever verkenner kun je eenvoudig passende werkgevers vinden op basis van de actuele vraag vanuit de arbeidsmarkt. Zoek hiervoor bij werkgevers met dezelfde trefwoorden, locatie en filters als in de Vacature verkenner.

Per werkgever krijg je inzicht in het type adverteerder. Zo weet je bijvoorbeeld of het een intermediair is. Ook de branche, kernactiviteit, het aantal medewerkers en het adres worden in kaart gebracht. Daarnaast kun je links vinden naar de website en de LinkedIn pagina. Zo zie je direct wie je binnen je netwerk kunt benaderen.

Bij elke werkgever worden alle vacatures getoond die op internet zijn gevonden. Wil je alleen de passende vacatures eruit filteren, gebruik dan de zoekmogelijkheden bij de werkgever. Klik je door vanuit de Vacature verkenner, dan wordt je zoekopdracht automatisch meegenomen.

Klik vanuit een werkgever door naar de Vacature verkenner om de vacatures meer in detail te bekijken. Volg één of meerdere werkgevers door een zoekopdracht in te stellen en krijg direct een melding van alle nieuwe passende vacatures bij je favoriete werkgever.

Kandidaten verkenner

Match eigen kandidaten of geef je werkgevers en relaties toegang en laat ze eenvoudig zelf beschikbaar talent binnen jouw organisatie vinden.

Je kunt kandidaten zoeken op zowel harde als zachte criteria. Match op onder andere niveau, beschikbaarheid en belastbaarheid. Ook kun je matchen op vervoer, taal, certificaten of zelfs op competenties en interesses. Denk hierbij aan kernkwaliteiten, drijfveren en interessante vakgebieden.

Laat je relaties eenvoudig profielen bekijken, notities plaatsen, kandidaten als favoriet opslaan en delen met andere contactpersonen. Als coach kun je hierbij helpen door kandidaten te matchen, te markeren als favoriet en ze voor te stellen aan je relaties. Relaties kunnen via Jobport direct in contact komen met de kandidaat, of met jou.

Ook kan je vanuit een openstaande vacature direct de match maken naar geschikte kandidaten. Dit geldt voor zowel vacatures die een werkgever al op internet heeft gepubliceerd als voor vacatures die jij of jouw relatie zelf toevoegt.

“Een match maken en een plaatsing realiseren is maatwerk.
Dat is precies wat we ondersteunen.”

Wil je meer weten over ons platform en de oplossingen die we bieden?

Laat je dan overtuigen door een korte demo:

Creëer meer verbinding en betrokkenheid door zelfinzicht en loopbaanperspectief.

Verhoog, herstel en versnel terugkeer naar eigen werk door vroegtijdig inzicht.

Bespaar op re-integratiekosten en stuur gericht op uitstroom naar ander werk.

Meer mobiliteit en lagere kosten door effectieve en efficiënte aanpak.

Minder verloop, minder verzuim, minder uitvoeringskosten, besparing op inkoop