Jobport heeft een Berichten inbox

29 Jun, 2021

We hebben een berichten-module! Oftewel, een soort snelle chatbox in Jobport. Ben je beheerder of accountmanager in Jobport? Dan kun je via de berichten inbox communiceren met collega’s en groepsgesprekken opstarten. Ben je coach? Dan kun je chatten met collega’s én jouw eigen kandidaten. 

Gebaseerd op Whatsapp

Jobport heeft een Berichten-module gebouwd voor coaches en kandidaten. Onze inspiratie daarvoor deden we o.a. op in de lockdown. We zagen toen dat chats als Whatsapp steeds vaker zakelijk gebruikt werden. Ook in de loopbaan- en re-integratiewereld. Niet heel gek. Het is een laagdrempelige en dus ook een prettige manier van communiceren. Je kan snel vragen beantwoorden, goed naar het exacte probleem vragen als dat nodig is en makkelijk iets doorsturen. En dat kan nu ook in Jobport dus. Omdat iedereen Whatsapp gewend is, hebben we de module hierop gebaseerd.

Chatten met collega’s

De Berichten inbox is makkelijk in gebruik. Je vindt hem links in het menu Berichten. Ga daar heen om je berichten inbox te openen (zie afbeeldingen hieronder). Via het ‘Nieuw gesprek’-icoon start je een nieuw gesprek. Je kunt een collega kiezen, een onderwerp intypen en je gesprek starten. Je collega krijgt dan een melding in zijn berichten inbox. Op help.jobport.nl heb ik een uitgebreide handleiding geplaatst. Ook zie je hieronder een paar afbeeldingen die een indruk geven van hoe het werkt en eruit ziet.

Ook chatten met je kandidaat

Je kunt als coach ook een gesprek starten met een kandidaat. Dit doe je door op het dossier te klikken op het ‘Nieuw gesprek’ icoon. Jouw kandidaat krijgt dit dan in zijn berichten inbox te zien. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet voor je kandidaat.

Extra opties

We hebben handige extra opties toegevoegd. Je kunt bijvoorbeeld personen toevoegen aan een gesprek, gesprekken verbergen en uiteraard ook een groepsgesprek verlaten als het niet meer relevant is dat je er bij bent. Ook kun je de conversatie printen. Lees het gerust terug in onze handleiding op onze help-pagina. 

29 Jun, 2021

Jobport heeft een Berichten inbox

Geschreven door Jill Hendrikx

Jill is het luisterend oor van Jobport. Uit de klantcontacten haalt ze feilloos de vragen en wensen die mensen hebben. Ontbreekt er iets in bijvoorbeeld de informatie? Dan zorgt zij ervoor dat het goed komt.