Jobport heeft de beste korte video’s over loopbaanonderwerpen verzameld en in de Jobport-app gezet. Over onderwerpen waar we geen geschikte video’s konden vinden, zoals re-integratie en skills ontwikkelen, hebben we zelf een duidelijke video gemaakt ism SkillsTown en Noloc. Die video’s zijn nu allemaal af en te vinden in Jobport (via Toolbox en Tips).

Er staan een hoop video’s op youtube over loopbaanonderwerpen. Wij hebben ze langs een aantal criteria gelegd en degene geselecteerd die daaraan voldeden. Zo hebben we oa gelet op of de aanbieder een onafhankelijke partij is, of de video niet te lang is en of het taalgebruik duidelijk is. Over een aantal onderwerpen vonden we geen geschikte video. Hiermee zijn we zelf aan de slag gegaan. Je vindt die en de andere video’s per categorie in app. Ga naar Toolbox en click vervolgens op ‘Tips’. De video’s met onze eigen onderwerpen zijn :

 • Wat kan een loopbaanadviseur voor je betekenen? (oriënteren)
 • Zoekkanalen werk (oriënteren)
 • Je onderscheidend vermogen (overig)
 • Hard skills, soft skills (overig)
 • Loopbaan 45+ (oriënteren)
 • Re-integratie, je rechten en plichten (re-integratie)
 • De juiste skills voor een baan (oriënteren)
 • Tips van recruiters (solliciteren)
 • Een nieuwe baan (aan het werk)
 • Omgaan met faalangst (overig)
 • Werk en stress (overig)
 • Assessment voorbereiden (overig)
 • Leren van solliciteren (solliciteren – sollicitatiegesprek)
 • Voorbereiden sollicitatiegesprek (solliciteren – sollicitatiegesprek)

Je kunt je kandidaat wijzen op de korte video’s die geschikt zijn voor hem of haar. Binnen een paar minuten leert je kandidaat dan de meest essentiële punten over het onderwerp.

Recente berichten