De kunst van Jobport optimaal inzetten

7 Mar, 2017

Niemand lijkt zo gedreven om het optimale uit Jobport te halen voor haar cliënten als Wilma Roskam van Power4People. Allemaal krijgen ze toegang tot de portal. “Het is een musthave voor beroepskeuze, arbeidsmarktoriëntatie en om goed naar werk te kunnen zoeken”, zegt ze. “Belangrijk is dat je het goed gebruikt”, vindt ze. En ook daarin is Wilma heel gedreven.

Volgens Wilma is het mooie aan Jobport dat het ondersteunend is in alle fases van het zoeken naar werk. “Ik vind het erg handig dat je kan zien welke functies er zijn en of de vraag naar een bepaald beroep afneemt of juist toeneemt. Zo kan je iemand optimaal inspireren en begeleiden naar een kansrijke richting.” Maar cliënten moeten alle mogelijkheden die Jobport hen biedt wel goed leren kennen, vindt Wilma.

“In hoeverre mensen Jobport optimaal gebruiken, ligt ook aan hun coach”

Opfrissen Jobport bij coaches
“In hoeverre mensen Jobport optimaal gebruiken, ligt ook aan hun coach. Die moet ervoor zorgen dat cliënten goed wegwijs worden in het programma en er zo alles uit halen. De komende tijd gaan we hier nog meer aandacht besteden. Dat doen we onder begeleiding van Tolja (oprichter Jobport red.) want hij is de grootste kenner en beste inspirator. Gewoon samen met hem praktisch aan de slag met onze coaches om te kijken of we Jobport optimaal gebruiken. Dat is de beste methode.”

Verantwoordelijkheid Jobport
Ondanks dat de coach moet zorgen dat cliënten Jobport goed gebruiken, ligt er ook een verantwoordelijkheid bij Jobport zelf, vindt Wilma. “Het programma moet toegankelijk zijn en makkelijk in het gebruik. Wij gebruiken Jobport al vele jaren en zien dat dit steeds beter gaat. Jobport groeit daar heel goed in!”

“Wie weet komt die verplichting om de Transitievergoeding aan een nieuwe baan te besteden nog wel een keer!”

Transitievergoeding verplichting
Rest ons nog een laatste vraag aan Wilma. Op de website van Power4People staat iets over het succesvol besteden van je transitievergoeding. Dat wekt wat nieuwsgierigheid naar welke cliënten die vergoeding inzetten en waarvoor. “Dat is een segment dat nog niet heel groot is”, zegt ze. “Als mensen geld meekrijgen bij het afscheid van hun laatste baan (de Transitievergoeding red.), stoppen ze dat toch snel en liever in andere dingen dan in een begeleidingstraject. Terwijl het bedoeld is voor opleiding en coaching.” Zou er een verplichting moeten komen om ‘m voor werkgerelateerde zaken te gebruiken? “Eigenlijk wel, vind ik”, zegt Wilma. “Uiteindelijk levert een nieuwe baan veel meer geld op dan die bank ooit gekost heeft. Bovendien zijn werkende mensen vaak gelukkiger en gezonder dan mensen met een uitkering. Dus wie weet komt die verplichting om de Transitievergoeding aan een nieuwe baan te besteden nog wel een keer!”

door  | mrt 7, 2017

7 Mar, 2017

De kunst van Jobport optimaal inzetten

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.