Nieuw: cv aanmaken in Jobport

12 Dec, 2023

Makkelijk en snel een cv maken in Jobport via het profiel was tijdens het Key users event een van de meest gevraagde functionaliteiten. Daarom zijn we hard aan de slag gegaan en kun je nu met één druk op de knop je cv genereren in de applicatie.

Kandidaten die hun persoonsprofiel hebben ingevuld, kunnen nu door Jobport snel hun cv laten aanmaken. In hun profiel zien ze hiervoor een knop met de tekst ‘cv downloaden’. Je kunt kiezen uit 2 type cv’s: basis en opgemaakt. Daarnaast kun je kiezen in welk bestandsformaat je deze wilt: word, odt of pdf. In de afbeelding hieronder zie je hoe de keuzemogelijkheden er in de applicatie uit komen te zien

Waar staat een cv na het downloaden?

Kandidaten die hun cv gemaakt hebben, vinden deze vervolgens terug in de Downloads in Jobport. Daarna kunnen ze hun cv ook op hun eigen computer downloaden. Ook handig is om kandidaten hun cv te laten toevoegen aan hun profiel. Dit kan via de knop ‘cv upload’. De cv is dan ook zichtbaar in de Kandidaten verkenner voor bijvoorbeeld accountmanagers die geschikt personeel zoeken voor hun werkgevers. Hiermee vergroot een kandidaat dus zijn kans om gevonden te worden.

Heeft je kandidaat zijn profiel nog niet ingevuld of heb je een of meerdere nieuwe kandida(a)t(en)? Dan kan je altijd de digitale intake gebruiken. Een kandidaat krijgt dan bij het inloggen een aantal vragen over o.a. wat hij wil en kan. Op basis hiervan wordt het profiel al (gedeeltelijk) ingevuld.

Snelle tips voor solliciteren

Een cv compleet maken is voor veel mensen best lastig. In Jobport staan over dit onderwerp daarom korte, leerzame video’s. Je vindt ze in de Toolbox onder Tips. Kies hier voor de optie ‘Solliciteren cv’. Handig voor kandidaten die wegwijs willen worden op dit gebied. De video’s variëren van handige, basale informatie tot de do’s en don’ts. Mag je kandidaat op gesprek, dan kan hij daar ook korte video’s over vinden in de Toolbox.

Wil je nog meer weten over deze nieuwe functionaliteit? Dan kan je ook ons help artikel in Jobport lezen.

Veel succes!

12 Dec, 2023

Nieuw: cv aanmaken in Jobport

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.