Loopbaanscan: alle info op een rij voor participatietraject

27 Jun, 2022

Jobport heeft iets nieuws: de Loopbaanscan. Via deze scan verzamel je alle gegevens van een kandidaat die je nodig hebt om een participatietraject te starten. Van wie je kandidaat is tot wat hij of zij kan en van welke drijfveren hij of zij heeft tot welk beroep daarbij past. Zo kan je goed onderbouwd je traject naar duurzame uitplaatsing inzetten. De scan is bovendien geïntegreerd met Jobport zodat je kandidaat in de app goed aan de slag kan dus.

De vraag naar een complete scan die ook nog eens geïntegreerd is met Jobport was groot. Daarom zijn we gaan bouwen. Met als resultaat: de Loopbaanscan. Het levert je informatie op over wie je kandidaat is en wat hij of zij kan (werkstijlen en kernkwaliteiten). Verder kom je alles te weten over wat je kandidaat wil en welk werk daarbij past (interesses, drijfveren en werkactiviteiten). Al deze gegevens samen leveren weer een uitgebreid en goed onderbouwd beroepsadvies op. De scan is geschikt als je op alle vlakken uitgebreide gegevens wilt verzamelen over je kandidaat. Hiermee kan je je daarna focussen op een duurzame uitplaatsing. Het rapport van de scan is ook een goed uitgangspunt voor gesprekken en verdere oriëntatie van je kandidaat.

Geïntegreerd met Jobport

We hebben de Loopbaanscan volledig afgestemd op de mogelijkheden in Jobport. Met de gegevens uit de scan kan je kandidaat goed aan de slag in onze applicatie. De beroepen die in de eindrapportage staan, zijn allemaal terug te vinden in Jobport. Je kandidaat kan dus meteen opzoeken wat ze inhouden en nagaan of er vacatures zijn in zijn of haar regio. Het persoonlijk en zoekprofiel in- of aanvullen met de gegevens uit de scan kan ook. Die vormen namelijk prima bouwstenen voor een sterk profiel.

Voorbeeldrapportage en -vragenlijst

Interesse of meer weten? Je vindt de test in de Toolbox van Jobport. Klik je op het info icoontje rechts van de test, dan krijg je meer informatie. In de Toolbox vind je ook een voorbeeld vragenlijst en een voorbeeldrapportage.
De onderdelen van de Loopbaanscan kan je ook als losse test afnemen, mocht je dat liever willen. Ook deze vind je in de Toolbox:

  • de werkactiviteiten en vakgebieden test
  • de interessetest 60
  • de drijfverentest (normatief)
  • de werkstijlen en kernkwaliteiten test

Positieve reacties

De Loopbaanscan is inmiddels al ingezet door diverse Jobport-klanten. De feedback die we krijgen, is positief. “Praktisch ingericht en goed afgestemd op de mogelijkheden in Jobport”, “handig voor zowel kandidaat als loopbaanadviseur” en “duidelijk geformuleerde testvragen, dus goed in te vullen door kandidaten” zijn een van de reacties die we hebben ontvangen. We zijn hier heel blij mee en hopen dat jij er hetzelfde over denkt.

27 Jun, 2022

Loopbaanscan: alle info op een rij voor participatietraject

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.