Nieuw: Functie Analyse, alle arbeidsmogelijkheden in kaart

19 Apr, 2023

Jobport krijgt binnenkort een nieuwe tool: Functie Analyse. Hiermee kan je na het invullen van de FML de passendheid van alle functies bekijken en eenvoudig een rapportage maken. In deze blog de voordelen en een sneak preview op een rij.

Sneakpreview Functie Analyse. Highlights bekijken

Onze nieuwe tool Functie Analyse is ontwikkeld in samenwerking met arbeidsdeskundigen en de functies zijn via AI tot stand gekomen. Alle functies die representatief zijn voor de Nederlandse arbeidsmarkt staan erin, inclusief taken en belastbaarheid. Met Functie Analyse krijg je daardoor niet alleen goed inzicht in de belastbaarheid op deeltaak niveau, maar heb je binnen Jobport meteen ook goed zicht op iemands arbeidsperspectief. Een goede stap richting een onderbouwd werk- en zoekprofiel dus. Functie Analyse past daarnaast ook goed bij het actuele aanbod vacatures in Jobport. Dit alles bij elkaar maakt dat je een aanzienlijke versnelling in het re-integratieproces kan bewerkstelligen en je voorkomt ook sancties.

Tussentijds aanpassen kan

Naast uitgebreide aandacht aan de functies, hebben we ons ook gericht op de gebruiksvriendelijkheid van de tool. De look and feel zal je bekend voorkomen: die is geheel in Jobport stijl. Vul je de FML in via de tool, dan krijg je een lijst met passende functies voor je kandidaat of medewerker. De meest passende functie staat bovenaan. Maak je vervolgens een rapportage dan wordt die passendheid niet automatisch daarin opgenomen. Dat is omdat de professional uiteindelijk de passendheid bepaalt. Verder kan je in de tool makkelijk filteren op werk- en denkniveau. Handig is dat je de FML gegevens nog tussentijds kan aanpassen als dat nodig is. Bijvoorbeeld voor de passendheid van beroepen. Dit kan tot het moment dat je de rapportage aanmaakt.

Arbeidsmogelijkheden vroeg zichtbaar

Een rapportage aanmaken in de tool ten slotte is vrij eenvoudig en kost niet veel tijd. Je selecteert welke functies je opneemt, geeft de mate van passendheid aan plus je onderbouwing en laat het rapport aanmaken. Invoeren van gegevens kan zodra je de FML hebt. Heb je het rapport in handen, dan zie je al in een vroeg stadium welke arbeidsmogelijkheden iemand heeft en/of voor welke functies hij of zij geschikt is. Snel inzicht hierin vergroot doorgaans de mogelijkheden op terugkeer naar werk.

Alle belastbaarheid gegevens uit de tool worden regelmatig geactualiseerd. Ook gaan we de tool verder doorontwikkelen waarmee het mogelijk wordt om op eigen functies te matchen. We zitten niet stil dus. Hoe meer mensen hier profijt van hebben, hoe beter!

Over de vroegtijdige inzet van Functie Analyse, het juiste tijdstip van inzet en het waarom plaatsen we binnenkort een nieuwe blog. Ben je nieuwsgierig? Houd dan LinkedIn of onze website in de gaten.

Wil je weten hoe Functie Analyse jou kan helpen? Neem dan contact met ons op!

Bekijk de highlights

Meer weten?
Via onderstaande infosheet kun je een kijkje nemen!

Functie Analyse - Preview bekijken

19 Apr, 2023

Nieuw: Functie Analyse, alle arbeidsmogelijkheden in kaart

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.