Nieuw: verkorte interessetest

21 Jan, 2022

Jobport heeft een nieuwe test. Het is een snelle interessetest met 60 vragen in eenvoudig Nederlands. Bij de test zit een beroepsadvies. De oude, langere interessetest van 180 vragen blijft bestaan. De informatie die voorheen in het rapport stond bij deze test, kan je kandidaat nu makkelijk in Jobport opvragen.  

Geschikt voor laag concentratieniveau

We hebben de nieuwe, snelle test ontwikkeld zodat je kandidaat in 10 à 15 minuten zijn of haar interesseprofiel kan bepalen. Naast de uitgebreide interessetest heb je dus nu een optie voor een kortere versie. Bij de uitslag zit een beroepsadvies inclusief informatie over de beroepen zodat je kandidaat meteen aan de slag kan. Onder andere de kortere duur van de test maakt ‘m geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een laag concentratieniveau. De formulering van de vragen is in B1 Nederlands. De test kost € 5,- en staat in de Toolbox in Jobport.

Oude test 180 blijft

De oude interessetest met 180 vragen blijft bestaan en is gratis. Invullen kost je kandidaat ongeveer een half uur. Bij deze test zit in tegenstelling tot de snelle interessetest en tot wat je gewend bent van de oude test geen beroepsadvies. Wel krijgt je kandidaat een RIASEC code waarmee hij of zij in Jobport via menu-item Beroepen geschikte beroepen kan vinden. Je kandidaat kan daar ook onder andere zijn werk-en denkniveau invullen. Meer informatie hierover vind je ook via onze help-artikelen.  Beide testen staan in de toolbox van Jobport. 

.

21 Jan, 2022

Nieuw: verkorte interessetest

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.