Nieuwe collega om puzzels op te lossen

24 Apr, 2017

Van een collega op de Radboud Universiteit kreeg hij de tip om voor een onderzoek te praten met Jobport. Dat deed hij en toen was er een match. Dus hebben wij voor een paar dagen per week een nieuwe collega: Peter Kruyen. Iemand die met ons een technische en inhoudelijke puzzel wil oplossen.

Jobport wil nog completer en beter worden. De vacature zoekmachine is er al jaren. Vorig jaar kwam daar de online jobhuntingdienst Jobsearchers en de e-learning bij en ook dit jaar zit er wat in de pijplijn. Om ervoor te zorgen dat dit goed gebeurt hebben wij een meedenker in dienst. Peter Kruyen is van huis uit organisatiewetenschapper en psychometricus. “Ik zeg zelf dat ik testcriticus ben”, zegt hij. Peter gaat bij Jobport vooral meedenken over de ontwikkeling van loopbaantesten. En als wetenschapper moeten die uiteraard goed én gevalideerd zijn.

En iets goeds maken hebben wij wel oor naar. “Ik krijg er een kick van als een puzzel technisch en inhoudelijk klopt. Als je iets zo maakt dat bijvoorbeeld de goede mensen bij de juiste vacatures worden voorgesteld. Of als een test de juiste uitslag geeft.” Volgens Peter gebeurt een nieuw instrument maken in 3 fases. Fase 1 is het instrument in grote lijnen ontwerpen, fase 2 is de kwaliteit ervan verbeteren en fase 3 is zorgen dat de testresultaten gebruikt kunnen worden om het baanzoekproces te verbeteren. Jobport is druk bezig met iets in fase 2. Wordt vervolgd. Met medewerking van Peter Kruyen.

24 Apr, 2017

Nieuwe collega om puzzels op te lossen

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.