Eerste ervaringen met e-learning ‘Zo vind je een baan’ positief

17 Oct, 2016

Afgelopen voorjaar lanceerden Jobport en onderzoeksbureau Intelligence Group de e-learning Zo vind je een baan. Een online cursus die werkzoekenden sneller en slimmer een baan leert vinden. RondomWerk, een landelijk outplacement- en re-integratiebedrijf is een van de eerste kantoren die de cursus inzet voor cliënten.

“De e-learning echt een must voor outplacement”

Werkadviseur Christa Paauwe is erg enthousiast. “Ik vind de e-learning echt een must voor outplacement. Wij gebruiken ‘m als aanvulling op onze eigen sollicitatietraining. Bijvoorbeeld bij mensen die na 30 jaar weer de arbeidsmarkt op moeten. Maar we hebben ‘m ook al aangeboden aan een paar mensen die re-integreren en voldoende computervaardig zijn.

“Het kost zo’n 10 uur huiswerk”

Christa is met name te spreken over de module ‘Netwerken’. “Daarin zit een overzicht met de meest gebruikte middelen om een baan te vinden. Dat is perfect. Dan kan je bijvoorbeeld 50-plussers laten zien dat netwerken, LinkedIn en social media heel nuttig zijn. Het zijn harde cijfers en daar kunnen ze niet omheen.”

“Een goede mix van luisteren, opzoeken en filmpjes”

Verder is de e-learning volgens Christa een goede mix van luisteren, zelf opzoeken en filmpjes. “Ik zeg tegen klanten dat het ze zo’n 10 uur huiswerk kost. Daarna ben je echt arbeidsmarktfit.” Verbeterpunten kan Christa zo een-twee-drie niet noemen. “Misschien dat ik over een poosje denk: ‘dit zou handig zijn’, maar voorlopig vind ik ‘m vrij compleet.”

Meer over de e-learning weten? Kijk op de informatiepagina of neem contact met ons op.

17 Oct, 2016

Eerste ervaringen met e-learning ‘Zo vind je een baan’ positief

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.