Webinar Werken voor het UWV – samenvatting

1 Jun, 2017

Als je de tools van arbeidsmarktplatform Jobport koppelt aan het platform van cliëntvolgsysteem Rapasso, dan heb je alle relevante informatie van een cliënt overzichtelijk op één plek. In het webinar ‘Werken voor het UWV’ leggen Rapasso en Jobport uit hoe je dat doet en waarom deze oplossing je meer rendement oplevert. Een voorproef voor je gaat kijken.

Al je cliëntdata op één plek

Wie elkaar goed aanvult, kan ook goed samenwerken. Een van de redenen waarom Rapasso en Jobport ooit de handen in een hebben geslagen. De een is goed in digitale dossiervorming en procesondersteuning, de ander in online tools voor de arbeidsmarkt. Rapasso zorgt ervoor dat alle dossiers zijn gestructureerd en dat het loopbaanprofs zo weinig mogelijk tijd kost die dossiers te maken en bij te houden. “Alles wat je voor het UWV moet aanleveren is standaard, én dat is goed te automatiseren en up-to-date te houden”, vertelt Siegfried Frencken (Rapasso). “Alle data van een cliënt kan je makkelijk kwijt op een plek, en met een druk op de knop maak je volledig gevulde UWV-documenten, rapportages en managementinformatie. Je kan het dossier zelfs integreren met je eigen e-mail, agenda en natuurlijk je smartphone.”

Van inzicht naar uitzicht
Zo’n effectief en overzichtelijk dossier maakt de weg naar de arbeidsmarkt soepeler. Om nog maar te zwijgen over een koppeling met een online arbeidsmarktplatform. Jobport biedt onder andere een vacature zoekmachine, online jobhunting en op korte termijn ook loopbaantesten aan. Uitslagen en rapportages kunnen makkelijk in het dossier van Rapasso opgenomen worden. “Ons motto is van inzicht naar uitzicht”, aldus Tolja van de Bilt (Jobport). Oftewel, meer inzicht in de cliënt geeft meer uitzicht op een baan. “Op basis van de data uit een dossier kan een coach, maar ook de cliënt zelf, direct in Jobport naar vacatures kijken in de regio en nagaan hoe kansrijk zijn beroep is. Zien welke variaties er op een beroep bestaan en welke daarvan de laatste tijd de meeste vacatures opleveren, kan ook.” Sollicitatie-activiteiten worden bijgehouden en opgenomen in het dossier van Rapasso. En binnenkort dus ook de testuitslagen.

Er is nog meer zoals financieel inzicht in je organisatie via een Rapasso-dossier, het plaatsingspercentage bij het UWV en tools als een e-learning en online jobhunting bij Jobport. Je kunt het allemaal hieronder terugzien in het webinar ‘Werken voor het UWV’.

Klik hier voor meer informatie over Rapasso.

1 Jun, 2017

Webinar Werken voor het UWV – samenvatting

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.