Ontwikkeladvies traject

Met het Ontwikkeladvies traject van Jobport laat je jouw kandidaten een volledig ontwikkeladvies volgen. Jouw kandidaat krijgt snel inzicht in zijn of haar huidige en toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Het Ontwikkeladvies traject van Jobport is in 2020 ontwikkeld en al meer dan 6.500 keer ingezet voor de NL leert door subsidieregelingen, inclusief sectoraal maatwerk. Het Ontwikkeladviestraject, waarvan de arbeidsmarktanalyse onderdeel is, voldoet aan de criteria van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Op basis van ervaring en feedback is het Ontwikkeladvies traject verbeterd en doorontwikkeld voor gebruik bij een STAP Ontwikkelavies.

Geschikt voor STAP Ontwikkeladvies

Het Ontwikkeladvies traject is ook geschikt voor mensen met een opleidingsniveau t/m mbo2:

- Verkorte vragenlijst digitale Intake

- Verkorte Interessetest of Foto vakgebieden test

Foto vakgebieden test voor laaggeletterden of anderstaligen

- Testvragen zoveel mogelijk op B1 taalniveau

- Optie om testen samen met de kandidaat in te vullen

Ook digitaal op afstand in te vullen

Hoe werkt het?

Met het Ontwikkeladvies traject van Jobport krijgt jouw kandidaat snel inzicht in zijn of haar huidige en toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

De kandidaat start met een digitale intake. Hiermee wordt via een aantal vragen het loopbaanprofiel al (gedeeltelijk) ingevuld. Daarna kan je kandidaat verder met de uitgebreide analyse. Hij of zij kan kiezen uit de Interessetest en/of de Foto vakgebieden test. Na de beroepenanalyse kan je kandidaat vervolgens een arbeidsmarktscan doen via onze Arbeidsmarktanalyse.

Aanvullend kan je kandidaat geschikte vacatures en werkgevers vinden via de vacature zoekmachine en zijn sollicitatieactiviteiten bijhouden.

Ontwikkeladvies (incl. arbeidsmarktscan)

Standaardinstellingen voor het traject:

Kandidaat toegang: 60 dagen

te verlengen voor €17,50 per 30 dagen

Digitale intake:Intake ontwikkeladvies

Testen:

- Interessetest

- Foto vakgebieden test

- Arbeidsmarktanalyse

Kosten:€ 56 excl. btw.

STAP 1

Intake ontwikkeladvies

Als je kandidaat de uitnodiging geaccepteerd heeft, kan jij of zij direct starten met de digitale intake. Via een korte vragenlijst wordt dan het loopbaanprofiel gevuld. Jij en je kandidaat krijgen zo o.a. inzicht in zijn of haar interesses en kernkwaliteiten. Daarnaast krijgen jullie ook een beeld van de beschikbaarheid, belastbaarheid en werkomgeving.

Als je kandidaat de intake heeft afgerond, dan zie je dit terug in zijn of haar profiel in Jobport. De kandidaat kan dit profiel zelf ook zien en eventueel aanvullen. Aansluitend kun je verdiepende testen inzetten of samen met je kandidaat informatie bekijken over passende beroepen zodat je kandidaat zich kan oriënteren.

Op basis van de intake wordt automatisch een loopbaanprofiel gemaakt

De intake geeft zicht op de interesses en kernkwaliteiten van je kandidaat

STAP 2

Uitgebreide analyse

De analyse bestaat uit de Interessetest en/of Foto vakgebieden test, Beroepenanalyse en de Arbeidsmarktanalyse

Door verdiepende testen in te zetten zoals de Interessetest, Foto vakgebieden test of Persoonlijkheidstest kun je het loopbaanprofiel valideren en een nog beter beeld vormen van de interesses, kwaliteiten en persoonlijkheid van je kandidaat.

Interessetest

Verdiept het interesse -en persoonlijkheidsprofiel van je kandidaat

Op basis van de uitslag krijgt je kandidaat een overzicht met kansrijke en passende beroepen

Foto vakgebieden test

Laagdrempelige test op basis van fotokeuzes

Inzicht in de best passende vakgebieden voor je kandidaat

Beroepenanalyse

In de beroepenverkenner kun je zien welke beroepen matchen met het profiel van je kandidaat. Via de beroepenanalyse krijgt je kandidaat een goed beeld van zijn of haar wensberoepen -en functies. Deze zijn input voor de Arbeidsmarktanalyse.

Via de beroepen verkenner onderzoekt je kandidaat wat zijn of haar wensberoepen of vakgebieden inhouden

Arbeidsmarktanalyse

De Arbeidsmarktanalyse bestaat uit een uitgebreide analyse van de huidige of laatste functie(groep) van je kandidaat en het vakgebied. Daarnaast krijgt je kandidaat eenzelfde uitgebreide analyse voor 6 functiegroepen waar zijn of haar interesse naar uitgaat. Hiermee krijg je inzicht in de huidige en toekomstige kansen van je kandidaat in zijn of haar regio voor de gekozen functiegroepen. Ook zie je hoe kansrijk deze zijn en krijg je uitgebreide arbeidsmarkt informatie.

Een overzichtelijk rapport met daarin de huidige en toekomstige arbeidsmarktkansen van je kandidaat in zijn of haar regio. Plus een analyse hoe kansrijk deze (wens)functies zijn en uitgebreide arbeidsmarktinformatie

STAP 3

Extra ondersteuning

Uiteraard kan het zijn dat jij en of je kandidaat wat vragen wil uitdiepen. Bijvoorbeeld: Welke skills worden er in vacatures voor een specifieke functie gevraagd? Welke opleidingen kan ik volgen om aan de eisen van een specifieke functie te voldoen? Welke werkgevers zijn er allemaal en kan ik zien wie daar werkt en welke vacatures ze open hebben staan? Op al deze vragen kan de kandidaat antwoord krijgen met Jobport.

Uitgebreid aanbod (gratis) professionele loopbaantesten

Geschikte vacatures en werkgevers vinden via de zoekmachines van Jobport

Sollicitatie activiteiten bijhouden

Video’s met loopbaantips (essentials)

Vragen over het Ontwikkeladvies traject? Bekijk de veelgestelde vragen

Kijk zelf hoe het werkt

In de korte video's hieronder zie je hoe het Ontwikkeladvies traject werkt. Er is een video voor professionals en een voor kandidaten.

Onderstaande video's geven je een goed beeld van het Ontwikkeladvies traject van Jobport. Ze zijn gemaakt in 2020 (voor NL leert door). Inmiddels is ons traject verbeterd en doorontwikkeld op basis van feedback van gebruikers en aangepast aan het STAP Ontwikkeladvies.

Webinar Wegwijs in Jobport

Bekijk ook het webinar uit 2020 en krijg inzicht in wat Jobport voor je kan betekenen als je het Ontwikkeladvies traject inzet.

Webinar downloads: Wegwijs in Jobport

Download hieronder de informatie gebruikt in deze webinar.

Presentatie Ontwikkeladvies

Download 'Ontwikkeladvies presentatie' PDF

Route naar Werk infographic

Download 'Route naar Werk' PDF

Klaar voor je eerste Ontwikkeladvies traject

Klaar voor je eerste
Ontwikkeladvies traject

Ben je enthousiast geworden en wil je starten?

Bekijk via onderstaande knop alle informatie over Jobport Traject.

Onderaan de pagina kun je de offerte digitaal ondertekenen.

Wat is Jobport Traject?
Jobport Traject is een flexibel abonnement voor het begeleiden en ondersteunen van jouw kandidaten. Als professional heb je gratis toegang en betaal je alleen voor de trajecten die je inzet.

Meer weten over Jobport Traject? Bekijk Jobport Traject

Waar kan ik met vragen terecht?

Om je verder te helpen hebben we een pagina met veelgestelde vragen. In deze FAQ vind je antwoord op veel inhoudelijke én technische vragen.

Bekijk de veelgestelde vragen

Toch nog vragen? Stuur een berichtje of bel ons op 088 144 0100 (kies voor optie Sales).