Veelgestelde vragen

Ik heb vragen over:

Alles over de inhoud, kosten, voorwaarden en looptijden

Wat kan ik met Jobport? Hoe ziet het er uit? Gratis testen en meer

Alles over de inhoud, kosten en validatie

Wat is het en hoe werkt het?

Jobport Traject

Wat is Jobport Traject?

Jobport Traject is een flexibel abonnement voor het begeleiden en ondersteunen van jouw kandidaten. Met dit abonnement ben je volledig flexibel. Het gebruik van Jobport is gratis; je betaalt alleen voor kandidaten met toegang tot een traject. Heb je geen kandidaten met toegang, dan betaal je dus niets. Er is geen minimale afname.

Geef je kandidaten toegang tot een traject, dan hangen de totale kosten van een traject af van de looptijd van het traject en de inbegrepen loopbaantesten. Je hebt hiervoor de keuze uit een aantal trajecten. Ook kun je tijdens een traject ervoor kiezen om (extra) testen of diensten in te zetten. Hier zijn dan mogelijk kosten aan verbonden. De mogelijkheden en de actuele tarieven vind je in de applicatie.

Wat kost Jobport Traject?
Met Jobport Traject kan je als coach gratis gebruik maken van Jobport (normaal €17,50 per maand).

Alleen aan het volgende zijn kosten verbonden voor je:

  • Trajecten die je inzet voor je kandidaat + eventuele verlenging van het traject
  • Betaalde loopbaantesten uit de Toolbox
  • Trainingen over bijvoorbeeld het gebruik van Jobport

De actuele kosten van trajecten en testen uit de Toolbox vind je terug in Jobport. De kosten worden maandelijks achteraf in rekening gebracht.

Heb je meer dan 100 trajecten? Dan is het mogelijk voordeliger om over te stappen naar een Jobport Standaard of Jobport Enterprise abonnement. Interesse? Neem contact met ons op

Hoe krijg ik toegang?
Via jobport.nl/traject kun je vrijblijvend het informatiepakket aanvragen met alle nodige info.

Klik onderaan in het informatiepakket op de knop ‘Jobport offerte ondertekenen’ om de offerte te bekijken. Deze offerte kun je digitaal ondertekenen.

Ondertekende offertes komen automatisch bij ons binnen. Hebben we je offerte ontvangen, dan krijg je binnen maximaal 1 werkdag een e-mail met een uitnodiging waarmee je jouw account kunt activeren.

Hoeveel trajecten kan ik inzetten?
Er zit geen limiet aan het aantal trajecten dat je kunt inzetten.

Afhankelijk van het traject dat je kiest krijgt de kandidaat een x aantal dagen toegang tot Jobport. Daarna wordt het dossier van de kandidaat automatisch gearchiveerd.

Wil je een kandidaat langer toegang geven? Dat kan. Je kunt het traject verlengen. Kies zelf hoeveel dagen je de kandidaat extra toegang wilt geven.

De kosten van verlengen vind je terug in Jobport. De kosten brengen we per maand achteraf in rekening.

Waar kan ik me inschrijven voor de basistraining?
Om goed van start te gaan met Jobport, raden wij aan om de basistraining te volgen. Je wordt dan wegwijs gemaakt door het systeem en leert hoe je Jobport zo effectief mogelijk inzet voor jouw trajecten.

Meer info en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op www.jobport.nl/basistraining

Betaal ik aansluit- en/of implementatiekosten?
Nee, er zijn geen implementatiekosten. Je betaalt niet extra voor de aansluiting of implementatie van Jobport Traject.
Ik ben al klant. Kan ik overstappen naar Jobport Traject?
Als je momenteel een Jobport Standaard of Jobport Enterprise abonnement hebt is het mogelijk interessant om over te stappen naar Jobport Traject. Dit is voornamelijk afhankelijk van het aantal trajecten dat je inzet. Met Jobport Traject betaal je per traject. Bij grote afname is een vast abonnement vaak voordeliger. Meer weten? Neem contact met ons op
Hoe kan ik opzeggen?

Het Jobport Traject abonnement heeft een looptijd voor onbepaalde tijd. Je kunt op elk moment je abonnement beëindigen. Stuur een e-mail naar support@jobport.nl en geef aan dat je wilt opzeggen. We verwerken je aanvraag en bevestigen je opzegging per mail.

Zit jouw vraag er niet tussen? Stuur hem in!

Vragen over Jobport

Hoe werkt een traject in Jobport?
Als je een kandidaat gaat begeleiden, dan voeg je deze toe aan Jobport. Vervolgens kies je een traject en stuurt Jobport je kandidaat een uitnodiging via e-mail. Hiermee kan hij of zij een Jobport-account aanmaken en direct starten.

Ieder traject heeft eigen standaard instellingen. Afhankelijk van het traject dat je kiest krijgt een kandidaat een bepaald aantal dagen toegang tot Jobport. In deze periode heeft hij toegang tot alle functionaliteiten en kan hij aan de slag met de digitale Intake en testen die door jou zijn klaargezet.

Ook kun je het traject verlengen en ervoor kiezen om extra testen of diensten in te zetten. De mogelijkheden en de actuele tarieven zijn in de applicatie zichtbaar.

Bekijk de video hieronder over hoe je in Jobport kunt werken met standaard trajecten.

VIDEO: Hoe werken trajecten in Jobport?

In deze video leggen we uit hoe je een traject inzet en hoe zo’n traject er voor de kandidaat uitziet.

Kan ik het traject van een kandidaat tussentijds pauzeren?
Dit kan helaas niet. Afhankelijk van het traject dat je kiest krijgt de kandidaat een aantal dagen toegang tot Jobport. Op het moment dat de kandidaat de uitnodiging accepteert, gaat dit aantal dagen in. Hierna wordt de kandidaat automatisch gearchiveerd.

Wil je een kandidaat langer toevoegen? Dan heractiveer je hem. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel dagen je de kandidaat langer toegang wilt geven. Hier zitten kosten aan verbonden.

Heb je veel trajecten? Dan is het mogelijk voordeliger om over te stappen naar een Jobport Standaard of Jobport Enterprise abonnement. Interesse? Neem contact met ons op

Welke gratis Jobport-testen kan ik inzetten?

Jobport heeft vijf gratis eigen testen:

Intake naar werk
Met deze intake krijg je een helder beeld van het arbeidspotentieel en de wensen en mogelijkheden van je kandidaat. De intake naar werk is met name geschikt als voorbereiding op een persoonlijke intake. Met deze voorbereiding kan je meer de diepte in bij een persoonlijke intake. De intake helpt verder ook om een kandidaat effectief en efficiënt te begeleiden bij het zoeken naar werk.

Bekijk het rapport van de Intake naar werk

Screening arbeidsmogelijkheden
Via de screening arbeidsmogelijkheden krijg je inzicht in welke beroepen passen bij je kandidaat. Dit op basis van zijn belastbaarheid. Je vult deze test zelf in als coach.

Bekijk het rapport van de Screening arbeidsmogelijkheden

Beroepsinteressetest (Interessetest)
Deze test is onderdeel van het Ontwikkeltraject en geeft antwoord op de vraag wat de interesses van je kandidaat zijn en welke beroepen daarop aansluiten.
Deze test is gebaseerd op de veel gebruikte en internationaal gevalideerde Holland methode (RIASOC van John Holland). Deze methode maakt een koppeling mogelijk tussen individu en beroep.

Bekijk het rapport van de Beroepsinteressetest (Interessetest)

Persoonlijkheidstest
Geeft inzicht in de persoonlijkheid van je kandidaat. Deze test is gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie.

Bekijk het rapport van de Persoonlijkheidstest

Foto vakgebieden test
Deze test geeft inzicht in de best passende vakgebieden voor je kandidaat op basis van foto keuzes. Deze test is vooral geschikt voor kandidaten die moeite hebben met een talige test. Daarnaast is het een eerste zoekrichting voor kandidaten die willen ontdekken welke vakgebieden bij hen passen.

Bekijk het rapport van de Foto vakgebieden test

Is Jobport ook beschikbaar in andere talen?

Nee, Jobport is momenteel niet beschikbaar in andere talen dan Nederlands.

Heb je kandidaten die geen Nederlands spreken en wil je deze toch gebruik laten maken van Jobport? Dan heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van vertaal hulpmiddelen.

Jobport applicatie vertalen

Google Chrome

Met Google Chrome kun je voor de Jobport applicatie gebruik maken van de ingebouwde vertalen functionaliteit. Login op Jobport, klik met rechtermuistoets (niet op een link) en kies voor ‘Vertalen naar/Translate to’. Kies in het venster dat verschijnt onder more-options (drie puntjes), kies voor ‘Choose another language/Kies een andere taal’ en kies de gewenste taal.

Voor meer informatie: De taal van Chrome wijzigen en webpagina’s vertalen

Ook zijn er extensies beschikbaar voor Google Chrome: Bekijk de top 10 beste extensies

Firefox

In tegenstelling tot browsers zoals Google Chrome en Microsoft Edge heeft Firefox niet standaard de functie om website te vertalen. Dit kun je oplossen door een plug-in (add-on) te instelleren. Kijk voor het vertalen van Jobport in Firefox naar de Translate Web Pages add-on.

Rapporten/documenten vertalen
Met behulp van de Google Translate website kun je .pdf rapportages vertalen naar een andere taal dan Nederlands. Upload hier een document en download direct de verteling.

Document vertalen met Google Translate

Let er op dat de vertalingen mogelijk niet perfect zijn. Jobport is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vertaling. Jobport heeft geen samenwerking met Google of een van de genoemde tools.

Hoe kan ik testen samen met de kandidaat op afstand maken?

Als coach kun je de test ook samen maken met een kandidaat. Via de optie ‘Maak test met kandidaat’ kun je een test van de kandidaat starten om deze voor/samen met de kandidaat te maken.

Gebruik aanvullende software om je scherm met de kandidaat te delen. Denk hierbij aan Google Meet, Microsoft Team, of Zoom.

Je deelt dan als coach je scherm met de kandidaat. Je kunt dan samen de vragen doornemen (eventueel vertalen) en jij als coach klikt de antwoorden aan. De kandidaat kan dit dan ook zien en dus controleren.

Wat kan ik nog meer met Jobport?

Hieronder vind je een opsomming van de functionaliteiten van Jobport. Al deze functionaliteiten kun je gebruiken bij Jobport Traject.

Ondersteuning voor kandidaten:

  • Vacature zoekmachine (alle interne en externe vacatures op 1 plek)
  • Bedrijven zoekmachine (ter ondersteuning van oriënteren, netwerken en open solliciteren)
  • Beroepenoriëntatie (gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends in beeld)
  • Persoonsprofiel opbouwen (ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid)
  • Toolbox vol testen en tips. (o.a. de arbeidsmarktscan, Ixly testen en 5 gratis eigen Jobport testen)
  • Essentials (korte filmpjes) over solliciteren

Ondersteuning voor professionals – alles wat kandidaten kunnen, plus:

  • Inzicht in alle sollicitatieactiviteiten van je kandidaten
  • Diverse loopbaantesten
  • Eigen interne vacatures beheren en/of delen met kandidaten
  • Beheer van (externe) bedrijven en contactpersonen
  • Zoeken en filteren door alle profielen van kandidaten (handig voor de eigen jobhunter)
  • Externe arbeidsdeskundige inzichten op basis van de FML (Functie Analyse)
Wat kan ik nog meer met Jobport?

Hieronder vind je een opsomming van de functionaliteiten van Jobport. Al deze functionaliteiten kun je gebruiken bij Jobport Traject.

Ondersteuning voor kandidaten:

  • Vacature zoekmachine (alle interne en externe vacatures op 1 plek)
  • Bedrijven zoekmachine (ter ondersteuning van oriënteren, netwerken en open solliciteren)
  • Beroepenoriëntatie (gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends in beeld)
  • Persoonsprofiel opbouwen (ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid)
  • Toolbox vol testen en tips. (o.a. de arbeidsmarktscan, Ixly testen en 5 gratis eigen Jobport testen)
  • Essentials (korte filmpjes) over solliciteren

Ondersteuning voor professionals – alles wat kandidaten kunnen, plus:

  • Inzicht in alle sollicitatieactiviteiten van je kandidaten
  • Diverse loopbaantesten
  • Eigen interne vacatures beheren en/of delen met kandidaten
  • Beheer van (externe) bedrijven en contactpersonen
  • Zoeken en filteren door alle profielen van kandidaten (handig voor de eigen jobhunter)
  • Externe arbeidsdeskundige inzichten op basis van de FML (Functielab)
Kan ik Jobport zelf uitproberen?
Dat kan! Gedurende 30 dagen kun je Jobport uitproberen via een proefaccount. Wil je dit? Vraag dan via www.jobport.nl/gratis-proberen een proefaccount aan.

Heb je meer dan 100 trajecten? Vraag dan een demo aan door een van onze specialisten. Zie www.jobport.nl/online-demo voor meer info.

Is de informatie van mijn kandidaat veilig bij jullie?

Ja. Als digitale partner zijn we ISO 27001 & 9001 gecertificeerd en hebben we informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan. Je data zijn veilig bij ons.

Voldoet de sofware van Jobport aan de AVG?

Ja. Als je werkt met Jobport ben je volledig AVG-proof. Bovendien zijn we gecertificeerd volgens de internationale standaard voor kwaliteit en informatiebeveiliging: ISO 9001 en 27001.

Wat kan ik doen als ik of mijn kandidaat vragen heeft bij het gebruik van Jobport?
Jobport heeft geen direct contact met kandidaten. Dit doen we vanwege privacy doeleinden. Kandidaten hebben een eigen Help pagina. Deze vinden zij via het menu-item Help in Jobport. Bij vragen kunnen ze terecht bij de coach.

Via help.jobport.nl vind jij als coach instructies over de functionaliteiten van Jobport en uitleg bij de meest voorkomende problemen. Kom je er niet aan uit? Stuur dan via de Support knop in Jobport een bericht naar ons support team. Zij helpen jou graag verder.

Ik heb technische problemen met Jobport. Waar kan ik terecht?

Vervelend om te horen dat je problemen hebt bij het gebruik van Jobport. Voor instructies over de meeste functionaliteiten en hulp bij de meest voorkomende problemen kan je terecht bij help.jobport.nl. Staat je vraag/antwoord er niet bij? Dan kun je een chat met ons starten via de Support knop in Jobport.

Ga naar help.jobport.nl

Zit jouw vraag er niet bij? Stuur hem in!

Jobport Ontwikkeladvies traject

Wat houdt het Ontwikkeladvies traject in?

Met het Ontwikkeladvies traject van Jobport laat je jouw kandidaten een volledig ontwikkeladvies volgen. Jouw kandidaat krijgt snel inzicht in zijn of haar huidige en toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

  • Gratis toegang tot Jobport voor professionals met Jobport Traject
  • Ontwikkeladvies traject van €75 per kandidaat, nu voor de vaste lage prijs van €56 per kandidaat incl. Arbeidsmarktanalyse geschikt voor werkzoekenden, werkenden en ondernemers.
  • Een Ontwikkeladvies traject dat voldoet aan de criteria van NL leert door en STAP (ministerie SZW)
Wat kost het Ontwikkeladvies traject?

Zet je het Ontwikkeladvies traject in voor een kandidaat, dan kost dit €56 per traject. Met dit traject kan 1 kandidaat 60 dagen Jobport gebruiken.

Wil je een kandidaat langer toegang geven? Dat kan! Je kunt het traject verlengen. Kies zelf het aantal dagen dat je de kandidaat extra toegang wilt geven.

De kosten van verlengen vind je terug in Jobport. Alle kosten worden achteraf gefactureerd.

Waar kan ik het gratis webinar bekijken?

Ga naar www.jobport.nl/traject/ontwikkeladvies voor meer informatie over het Ontwikkeladvies traject. Hier kun je ook het gratis webinar Wegwijs in Jobport terugkijken.

Om goed van start te gaan met Jobport, raden wij aan om de basistraining te volgen. Je wordt dan wegwijs gemaakt door het systeem en leert hoe je Jobport zo effectief mogelijk inzet voor jouw trajecten.

Meer info en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op www.jobport.nl/basistraining

Voldoet het Ontwikkeladvies traject aan de criteria van het ministerie SZW?

Het Ontwikkeladvies traject van Jobport voldoet aan de criteria van NL leert door en STAP (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

De criteria van NL leert door zijn op 24 november gepubliceerd in de Staatscourant

De criteria van STAP-Ontwikkeladvies zijn op 29 maart gepubliceerd in de Staatscourant

Bekijk de SZW STAP-Ontwikkeladvies Factsheet met alle voorwaarden op een rij:

Krijg ik een factuur/betaalbewijs?

Je ontvangt maandelijks een verzamelfactuur. Op die factuur staan alle testen die gedaan zijn door jouw kandidaten. Dus ook de testen die onder het Ontwikkeladvies vallen.

Bij elke test staat:

  • de naam van de test of scan
  • de datum van inzet
  • de naam van de coach
  • de naam van de kandidaat

Dit is samen met je banktransacties het bewijs van betaling.

Hebben jullie ook een ondernemersscan?
Ja, dit onderdeel is verweven in de Arbeidsmarktanalyse die onderdeel is van het Ontwikkeladvies traject. Hierin zit een vraag aan je kandidaat of hij of zij zzp’er / ondernemer is. Vult je kandidaat hier ‘ja’ in, dan krijgt hij of zij een extra vragenlijst en een extra onderdeel in het rapport.

De vragen en het rapportonderdeel voldoen aan de criteria uit de Staatscourant mbt de ondernemersscan.

Voor ondernemers kun je dus hetzelfde Ontwikkeladvies traject inzetten als voor andere kandidaten. Ook met een ondernemersgedeelte is en blijft de prijs per deelnemer 45 euro. 

Zit jouw vraag er niet tussen? Stuur hem in!

Jobport Arbeidsmarktanalyse

Wat is de Arbeidsmarktanalyse?

Met de Arbeidsmarktanalyse van Jobport krijgt iedere kandidaat inzicht in zijn of haar mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het rapport biedt veel coachings informatie en geeft concrete handvatten om met de resultaten aan de slag te gaan. De Arbeidsmarktanalyse is geschikt voor werkzoekenden, werkenden en ondernemers.

Rapport onderdelen:

  • Jouw profiel
    Alle gegevens van je kandidaat op een rij inclusief zijn of haar werkprofiel en zoekprofiel.
  • Jouw kijk op je loopbaan
    Wat jouw kandidaat vindt van zijn arbeidsperspectief en loopbaan en welke begeleiding hij of zij hierbij wenst.
  • Analyse huidige functiegroep
    Informatie over de arbeidsmogelijkheden binnen de huidige functiegroep van je kandidaat.
  • Analyse alternatieve functiegroepen
    Informatie over de arbeidsmogelijkheden in de functiegroep(en) (maximaal 6) waar je kandidaat interesse in heeft.
  • Aan de slag met dit rapport
    Praktische tips en informatie waarmee je kandidaat aan de slag kan bij de volgende stap in zijn of haar loopbaan.
  • Data verantwoording
    Toelichting van de data die we gebruikt hebben voor de informatie in dit rapport.

Zie de vraag Voorbeeldrapport Arbeidsmarktanalyse voor het voorbeeldrapport.

Wat kost de Jobport Arbeidsmarktanalyse?
De Arbeidsmarktanalyse kost € 45,-

De Arbeidsmarktanalyse is inbegrepen in het Jobport Ontwikkeladvies traject.
Het Ontwikkeladvies traject kost € 45 per kandidaat.

Hoe werkt de Jobport Arbeidsmarktanalyse?
Als je een kandidaat gaat begeleiden kies je het Ontwikkeladvies traject. De Arbeidsmarktanalyse zit hierbij inbegrepen en wordt direct voor de kandidaat klaargezet. Je kunt de Arbeidsmarktanalyse ook los inzetten via de Toolbox.

Als je de kandidaat uitnodigt, dan stuurt Jobport de kandidaat een e-mail. Hiermee kan hij of zij een Jobport-account aanmaken en direct starten. De test is dan direct beschikbaar voor de kandidaat via het menu-item Testen.

Het maken/invullen van de Arbeidsmarktanalyse kost ongeveer 10 min. Laat je kandidaat deze alleen invullen als hij of zij al een beeld heeft van de vakgebieden en/of functiegroepen die de kandidaat interessant lijken.

De Arbeidsmarktanalyse bestaat uit een vragenlijst en een rapport met linkjes naar Jobport en andere bronnen.

Kan ik een voorbeeldrapport van de Arbeidsmarktanalyse zien?
Via onderstaande link kun je een preview van het voorbeeldrapport bekijken. Zo weet je wat jouw kandidaten te wachten staat.

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de Arbeidsmarktanalyse.

Je kandidaat start de Arbeidsmarktanalyse vanuit Jobport. Na afloop komt de kandidaat terug in de applicatie en krijgt hij/zij de melding dat de test is ingevuld en momenteel wordt verwerkt. Aansluitend krijg jij als professional een bericht dat het rapport klaarstaat. Deze kun je openen/downloaden vanuit Jobport. Ook kun je je kandidaat toegang geven tot het rapport.

Kan de kandidaat de analyse opnieuw maken als hij een fout heeft gemaakt?

Nee, dat kan helaas niet. Als de Arbeidsmarktanlyse is afgerond krijg je direct een rapport. Wat je kandidaat heeft ingevuld kan hij of zij dan niet meer veranderen.

Instrueer je kandidaten daarom goed over de vragen. Ook wordt er uitgebreide uitleg geven bij de vragen om foute antwoorden te voorkomen.

Is er iets fout gegaan door technische problemen? Neem dan even contact met ons op.

Is de Arbeidsmarktanalyse gevalideerd?
De Arbeidsmarktanalyse van Jobport is als onderdeel van het Jobport Ontwikkeladvies traject gevalideerd. Zie Vragen over het Ontwikkeladvies traject voor meer informatie.

Voor meer informatie over de data verantwoording zie de vragen hieronder.

Hoe actueel is de arbeidsmarkt-informatie?
De data die in het rapport Arbeidsmarktanalyse worden gebruikt/getoond zijn data van UWV en Jobfeed.

We gebruiken de meest actuele data. De data vanuit het UWV worden wekelijks bijgewerkt. De Jobfeed data worden zelfs dagelijks bijgewerkt.

 

Data verantwoording: Werkzoekenden

Alle data over werkzoekenden komen uit de gegevensset “UWV Open Match Data” van het UWV WERKbedrijf. De data zijn gebaseerd op de (geanonimiseerde) beroepen informatie uit cv’s en vacatures van Werk.nl. Het bevat data voor alle actuele beroepen in Nederland vanaf 25 november 2019. Alleen de werkzoekenden die bekend zijn bij het UWV WERKbedrijf en een profiel op Werk.nl hebben, zijn opgenomen in de data. Dus niet alle Nederlanders die werk zoeken. Het kan voorkomen dat niet alle gegevens van werkzoekenden bekend zijn. Hierdoor tellen de getallen en/of balkjes in dit rapport niet altijd op tot 100%. Voor dit rapport zijn de beroepen data in deze gegevensset geaggregeerd naar de functiegroepen classificatie zoals Jobport die hanteert. Het kan daarom voorkomen dat de daadwerkelijke werkzoekende populatie binnen een functiegroep enigszins afwijkt. Desondanks geven deze data over het algemeen een goede indicatie van de werkzoekende populatie in Nederland, per functiegroep.

Data verantwoording: Werkgevers, functies en vacatures

Alle data over werkgevers, functies en vacatures komen uit data van Jobfeed van Textkernel. Vacatures worden, geautomatiseerd, gevonden op het internet. Gevonden vacatures worden automatisch gecategoriseerd op criteria als functie, werk- en denkniveau, locatie en bedrijfsnaam. De data worden aangevuld met informatie als beroeps synoniemen, branche-informatie en bedrijfsgegevens. Hoewel de vacatures met zorg worden ontdubbeld en geclassificeerd naar functies kan het voorkomen dat de echte aantallen enigszins afwijken. Bij de functies wordt het meest gevraagde werk- en denkniveau getoond vanuit onderliggende vacatures. Wanneer er in dit rapport gesproken wordt over vacatures in “jouw regio”, dan gaat het om vacatures binnen een straal van 40 kilometer rondom het postcodegebied dat je hebt opgegeven.

Zijn de effecten van Corona op de arbeidsmarkt zichtbaar in de analyse?
Ja. Op verschillende vlakken krijg je inzicht in de vacature data van de afgelopen periode (2 maanden). Ook wordt het afgelopen jaar getoond.

Daarnaast zie je ook wat de trend is: of het aantal vacatures in de afgelopen 2 maanden ten opzichte van de 2 maanden ervoor is afgenomen, toegenomen, of gelijk is gebleven. Door te kijken naar de trend en het aantal vacatures zie je snel of dit het juiste moment is voor een nieuwe baan in deze functiegroep.

Is de Arbeidsmarktanalyse ook voor overzeese gebieden zoals de Antillen?

De regeling NL leert door is ook bestemd voor de overzeese gebieden zoals de Antillen. Helaas hebben wij voor deze gebieden geen Arbeidsmarktanalyse.

Zit jouw vraag er niet bij? Stuur hem in!

Mis je een vraag?

Mist hierboven een belangrijke vraag? Stuur je vraag in en we voegen hem toe









    Wens je reactie op je vraag? Vul dan ook je e-mailadres in.



    Jobport Basistraining

    We geven regelmatig basistrainingen. Tijdens de basistraining gaan we dieper in op de mogelijkheden van Jobport. Je leert o.a. om Jobport efficiënt en effectief te gebruiken. Dit doen de trainers op een interactieve manier. Verder ga je via verschillende cases zelf aan de slag in de applicatie en zoek je oplossingen. Uiteraard is er tijdens de training ruimte voor vragen.