Veelgestelde vragen

Alles over de inhoud, kosten, voorwaarden en looptijd van de actie.

Wat kan ik met Jobport? Hoe ziet het er uit? Gratis testen en meer.

Ik heb vragen over:

Alles over de inhoud, kosten, voorwaarden en looptijd van de actie.

Wat kan ik met Jobport? Hoe ziet het er uit? Gratis testen en meer.

Jobport Ontwikkeladvies Pakket

Vragen over het Ontwikkeladvies Pakket

Wat houdt het Jobport Ontwikkeladvies Pakket in?

Met het Jobport Ontwikkeladvies Pakket krijg je:

 • Gratis toegang tot Jobport voor 1 professional tot 1 juli 2021 (t.w.v. €15 per maand)
 • Korting op de trajectprijs: Ontwikkeltraject van €75 per kandidaat, nu voor €45 per kandidaat incl. Analyse arbeidsmarktkansen
 • Een digitaal ontwikkeltraject dat voldoet aan de criteria van NL leert door (ministerie SZW)

Lees hieronder verder voor meer informatie over het Jobport Ontwikkeladvies Pakket.

Wat kost het Ontwikkeladvies Pakket?

Met het Ontwikkeladvies Pakket kan je als coach gratis Jobport gebruiken tot 1 juli 2021.

Zet je een Ontwikkeltraject in voor een kandidaat, dan kost dit €45 per traject (normaal €75). Met dit traject kan 1 kandidaat 60 dagen Jobport gebruiken.

Wil je een kandidaat langer toegang geven, dan betaal je €15 per volle maand. Je betaalt per dag. Is je kandidaat bijvoorbeeld 2 weken langer actief en dus niet een hele maand? Dan betaal je alleen die 2 weken. Je komt dan op iets minder dan de helft van de €15 die je voor een volledige maand betaalt.

Met het Ontwikkeladvies Pakket heb je gratis toegang voor 1 coach. Extra professionals kosten €15 euro per volle maand. Ook dit wordt per dag berekend.

Alle kosten worden achteraf gefactureerd.

Ben je tevreden en wil je na 1 juli 2021 doorgaan met Jobport? Dan hoef je niks te doen. Op 1 juli wordt je abonnement automatisch omgezet naar Jobport Traject. Wil je niet doorgaan, dan kun je op elk moment opzeggen en uiterlijk 31 mei 2021.

Tot wanneer loopt het aanbod?

Het Ontwikkeladvies Pakket loopt tot 1 juli 2021. Wil je hierna Jobport blijven gebruiken dan wordt het Pakket vanaf 1 juli 2021 automatisch omgezet naar Jobport Traject. Hiermee ben je volledig flexibel. Je betaalt alleen voor de trajecten die je inzet en de actieve gebruikers. Je kan Jobport Traject op elk moment opzeggen.

Wil je niet verder met Jobport na het Ontwikkeladvies Pakket, zeg dan uiterlijk 31 mei 2021 op. Stuur hiervoor een e-mail naar support@jobport.nl en geef aan dat je wilt opzeggen. 

Hoe krijg ik toegang?

Ga naar jobport.nl/nl-leert-door om het Jobport Ontwikkeladvies Pakket aan te vragen. Je ontvangt vrijblijvend het informatiepakket met alle nodige info over het aanbod.

Klik onderaan in het informatiepakket op de knop ‘Jobport offerte ondertekenen’ om de offerte te bekijken. Deze offerte kun je digitaal ondertekenen.

Ondertekende offertes komen automatisch bij ons binnen. Hebben we je offerte ontvangen, dan krijg je binnen maximaal 1 werkdag een e-mail met een uitnodiging waarmee je jouw account kunt activeren.

Waar kan ik me inschrijven voor het gratis webinar?

Ga naar jobport.nl/nl-leert-door/webinar voor meer informatie over het gratis webinar Wegwijs in Jobport. Kies een van de beschikbare data en meld je aan. Je krijgt direct een deelnamelink in je inbox.

Ben je verhinderd of heb je de webinars gemist? Geen probleem.
Na afloop kun je het webinar terugkijken op jobport.nl/nl-leert-door/webinar

Wat doe ik als ik na het Ontwikkeladvies Pakket wil doorgaan met Jobport?

Dan hoef je niks te doen. Op 1 juli wordt je Pakket dan automatisch omgezet naar Jobport Traject. Dit is het startpakket van Jobport. Je hebt geen vaste kosten, kan op elk moment opzeggen en betaalt alleen voor wat je gebruikt.

Voldoet het Ontwikkeltraject aan de criteria van het ministerie SZW?

Het Jobport Ontwikkeltraject voldoet aan de criteria van NL leert door (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

De criteria voor de eerste rond van het ontwikkeladvies zijn 24 juli jl. geplaatst in de Staatscourant. Jobport heeft ze voor je samengevat. Je vindt de samenvatting in ons nieuwsartikel Criteria ontwikkeladvies Staatscourant.
De criteria voor de volgende ronde worden in de loop van november gepubliceerd in de Staatscourant. We zullen na publicatie een update op onze website plaatsen van de criteria.

Hoeveel trajecten kan ik inzetten?

Er zit geen limiet aan het aantal trajecten dat je kunt inzetten.

Met het Ontwikkeltraject kan 1 kandidaat 2 maanden (60 dagen) Jobport gebruiken. Daarna wordt het dossier van de kandidaat automatisch gearchiveerd.

Wil je een kandidaat langer toegang geven, dan kun je dit doen door de Automatisch archiveren datum te verplaatsen of het dossier opnieuw te activeren. Je betaalt dan €15 per volle maand. De kosten worden per dag berekend.

Betaal ik aansluit- en/of implementatiekosten?

Nee, er zijn geen implementatie kosten. Je betaalt niet extra voor de aansluiting of implementatie van het Jobport Ontwikkeladvies Pakket.

Ik ben al klant. Kan ik toch gebruikmaken van deze actie?

Ook voor bestaande klanten bieden we het Ontwikkeltraject aan. Deze kunnen we voor jou en je collega’s gratis klaarzetten.

Bij het aanmaken van een kandidaat kun je dan kiezen voor dit traject. De kandidaat maakt dan direct bij aanmelden de Digitale intake Ontwikkeladvies. Daarnaast wordt de arbeidsmarktscan automatisch klaargezet.

Wil je gebruik maken van dit traject? Vul het contactformulier in en geef aan dat je het traject wilt toevoegen in jouw omgeving. Wij sturen je de verdere informatie per mail.

Krijg ik een factuur/betaalbewijs van de arbeidsmarktscan van mijn kandidaten?

Je ontvangt maandelijks een verzamelfactuur. Op die factuur staan alle testen die gedaan zijn door jouw kandidaten. Dus ook de testen die onder het Ontwikkeladvies vallen.

Bij elke test staat:

 • de naam van de test of scan
 • de datum van inzet
 • de naam van de coach
 • de naam van de kandidaat

Dit is samen met je banktransacties het bewijs van betaling.

Hoe zeg ik het Ontwikkeladvies Pakket op?

Wil je na de actieperiode niet doorgaan met Jobport, dan kun je je abonnement opzeggen. Dit kan tot uiterlijk 1 juni 2021 (t/m 31 mei).

Stuur een e-mail naar support@jobport.nl en geef aan dat je wilt opzeggen. We verwerken je aanvraag en bevestigen je opzegging per mail.

Je kunt dan nog tot 1 juli 2021 gebruik maken van Jobport. Daarna wordt je account gesloten en heb je geen toegang meer tot Jobport. Zorg ervoor dat je trajecten dan ook zijn afgerond. Ook je kandidaten kunnen vanaf 1 juli 2021 niet meer inloggen in Jobport.

Vragen over Jobport

Hoe werkt het Jobport Ontwikkeltraject?

Als je een kandidaat gaat begeleiden, dan voeg je deze toe aan Jobport. Vervolgens kies je een traject en stuur je de kandidaat een uitnodiging via e-mail. Hiermee kan hij of zij een Jobport-account aanmaken en direct starten.

Met het Ontwikkeltraject krijgt je kandidaat 2 maanden (60 dagen) toegang tot Jobport. In deze periode heeft de kandidaat toegang tot alle functionaliteiten en kan hij of zij de Digitale intake Ontwikkeladvies en de Arbeidsmarktscan maken.

Ook kun je het traject verlengen en ervoor kiezen om extra testen of diensten in te zetten. De mogelijkheden en de actuele tarieven zijn in de applicatie zichtbaar.

Hoe werkt het Ontwikkeltraject in Jobport voor mijn kandidaten?

Bekijk deze video over hoe het Jobport Ontwikkeltraject er voor de Kandidaat uit ziet.

Hoe werkt het Ontwikkeltraject in Jobport voor mij als professional?

Bekijk in deze video hoe het Jobport Ontwikkeltraject er voor de Kandidaat uit ziet.

Kan ik het traject van een kandidaat tussentijds pauzeren?

Dit kan helaas niet. Op het moment dat jij een kandidaat toevoegt, gaan de 60 dagen in. Hierna wordt de kandidaat automatisch gearchiveerd.

Wil je een kandidaat langer toevoegen? Dan heractiveer je hem. Dit kost €15 per 30 dagen.

Welke gratis Jobport-testen kan ik inzetten?

Jobport heeft vijf gratis eigen testen:

Intake naar werk
Met deze intake krijg je een helder beeld van het arbeidspotentieel en de wensen en mogelijkheden van je kandidaat. De intake naar werk is met name geschikt als voorbereiding op een persoonlijke intake. Met deze voorbereiding kan je meer de diepte in bij een persoonlijke intake. De intake helpt verder ook om een kandidaat effectief en efficiënt te begeleiden bij het zoeken naar werk.

Bekijk het rapport van de Intake naar werk

Screening arbeidsmogelijkheden
Via de screening arbeidsmogelijkheden krijg je inzicht in welke beroepen passen bij je kandidaat. Dit op basis van zijn belastbaarheid. Je vult deze test zelf in als coach.

Bekijk het rapport van de Screening arbeidsmogelijkheden

Interessetest
Geeft antwoord op de vraag wat de interesses van je kandidaat zijn en welke beroepen daarop aansluiten.
Deze test is gebaseerd op de veel gebruikte en internationaal gevalideerde Holland methode (RIASOC van John Holland). Deze methode maakt een koppeling mogelijk tussen individu en beroep.

Bekijk het rapport van de Interessetest

Persoonlijkheidstest
Geeft inzicht in de persoonlijkheid van je kandidaat. Deze test is gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie.

Bekijk het rapport van de Persoonlijkheidstest

Foto vakgebieden test
Deze test geeft inzicht in de best passende vakgebieden voor je kandidaat op basis van foto keuzes. Deze test is vooral geschikt voor kandidaten die moeite hebben met een talige test. Daarnaast is het een eerste zoekrichting voor kandidaten die willen ontdekken welke vakgebieden bij hen passen.

Bekijk het rapport van de Foto vakgebieden test

Wat kan ik nog meer met Jobport?

Met Jobport kun je jouw kandidaat naast het Ontwikkeltraject, ook andere trajecten met (gratis) loopbaan- en ontwikkelings instrumenten aanbieden. Hieronder vind je een opsomming:

Ondersteuning voor kandidaten

 • Vacature zoekmachine (alle interne en externe vacatures op 1 plek)
 • Bedrijven zoekmachine (ter ondersteuning van oriënteren, netwerken en open solliciteren)
 • Beroepenoriëntatie (gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends in beeld)
 • Persoonsprofiel opbouwen (ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid)
 • Toolbox vol testen en tips. (o.a. de arbeidsmarktscan, Ixly testen en 5 gratis eigen Jobport testen)
 • Essentials (korte filmpjes) over solliciteren

Ondersteuning voor professionals – alles wat kandidaten kunnen, plus:

 • Inzicht in alle sollicitatieactiviteiten van je kandidaten
 • Diverse loopbaantesten
 • Eigen interne vacatures beheren en/of delen met kandidaten
 • Beheer van (externe) bedrijven en contactpersonen
 • Zoeken en filteren door alle profielen van kandidaten (handig voor de eigen jobhunter)
 • Externe arbeidsdeskundige inzichten op basis van de FML (Functielab)

 

Mag ik Jobport ook voor andere trajecten gebruiken zoals Outplacement?

Ja, dat mag. Ook als je gebruik maakt van het Jobport Ontwikkeladvies Pakket.

Zie jobport.nl voor meer info of neem contact met ons op.

We helpen je graag op weg om Jobport daar op de juiste wijze voor te gebruiken. Kom gerust naar onze roadshows of neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek.

Wat is Jobport Traject?

Jobport Traject is het startpakket van Jobport. Met dit abonnement ben je volledig flexibel. Er is geen minimale afname waardoor je geen vaste kosten hebt als je geen gebruik maakt van Jobport. Je werkt op traject basis en betaalt alleen voor de kandidaten en professionals die toegang hebben.

 • De prijs per professional per maand is €15
 • De prijs per Ontwikkeltraject is €75 voor 2 maanden
 • Een extra maand toegang: €15 per kandidaat, per maand

De totale kosten van een traject kunnen afhankelijk zijn van de looptijd (hoe lang een kandidaat toegang heeft tot Jobport) en de inbegrepen loopbaantesten. Ook kun je tijdens een traject er voor kiezen om (extra) testen of diensten in te zetten. De mogelijkheden en de actuele tarieven zijn in de applicatie zichtbaar.

De kosten worden maandelijks achteraf in rekening gebracht. Is een professional alleen ‘beheerder’, dan worden daar geen kosten voor in rekening gebracht. Heb je dus een tijdje geen opdrachten, dan kun je jezelf alleen beheerder maken waardoor je geen kosten meer hebt.

Het Jobport Traject abonnement heeft een looptijd voor onbepaalde tijd. Je kunt op elk moment je abonnement beëindigen.

Heb je meer dan 100 trajecten? Dan is het mogelijk voordeliger om over te stappen naar een Jobport Standaard of Jobport Enterprise abonnement. Interesse? Neem dan contact met ons op!

Kan ik Jobport zelf uitproberen?

Nee, door de drukte is het helaas niet mogelijk om Jobport zelf eerst uit te proberen. Het Jobport Ontwikkeladvies Pakket kun je kosteloos aanvragen en uitproberen door de offerte te ondertekenen. Voor een goede indruk hebben we verschillende video’s, webinars en voorbeeldrapportages beschikbaar gesteld.

Video’s over hoe Jobport werkt
Zie de vragen ‘Hoe werkt het Ontwikkeltraject’ hierboven voor de video’s. In twee video’s laten we zien hoe Jobport eruit ziet voor professionals en kandidaten.

Gratis Webinar Wegwijs in Jobport
Ga naar jobport.nl/nl-leert-door/webinar voor meer informatie over het Gratis Online Wegwijs in Jobport webinar. Meld je aan en je krijgt een deelnamelink in je inbox. Na afloop kun je de webinar terugkijken via jobport.nl/nl-leert-door/webinar.

Heb je meer dan 100 trajecten? Neem dan contact op met sales via het contactformulier.

Is de informatie van mijn kandidaat veilig bij jullie?

Ja. Als digitale partner zijn we ISO 27001 & 9001 gecertificeerd en hebben we informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan. Je data zijn veilig bij ons.

Voldoet de sofware van Jobport aan de AVG?

Ja. Als je werkt met Jobport ben je volledig AVG-proof. Bovendien zijn we gecertificeerd volgens de internationale standaard voor kwaliteit en informatiebeveiliging: ISO 9001 en 27001.

Ik heb technische problemen met Jobport. Waar kan ik terecht?

Vervelend om te horen dat je problemen hebt bij het gebruik van Jobport. Voor instructies over de meeste functionaliteiten en hulp bij de meest voorkomende problemen kan je terecht bij help.jobport.nl. Staat je vraag/antwoord er niet bij? Dan kun je een chat met ons starten via de Support knop in Jobport.

Ga naar help.jobport.nl

Zit jouw vraag er niet tussen? Stuur hem in!

Jobport Analyse arbeidsmarktkansen

Zie hieronder vraag en antwoord over de Analyse arbeidsmarktkansen. Heb je vragen over de arbeidsmarktscan van Intelligence Group? FAQ Arbeidsmarktscan IG

Wanneer is Jobport Analyse arbeidsmarktkansen beschikbaar?

Deze is beschikbaar per 1 december 2020. Tot die tijd is de arbeidsmarktscan van IG! beschikbaar.

 

Wat is de Jobport Analyse arbeidsmarktkansen?

Met de Analyse arbeidsmarktkansen krijgt iedere kandidaat inzicht in zijn of haar mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het rapport biedt veel coachings informatie en geeft concrete handvatten om met de resultaten aan de slag te gaan.

Rapport onderdelen:

 • Jouw profiel
  Alle gegevens van je kandidaat op een rij inclusief zijn of haar werkprofiel en zoekprofiel.
 • Jouw kijk op je loopbaan
  Wat jouw kandidaat vindt van zijn arbeidsperspectief en loopbaan en welke begeleiding hij of zij hierbij wenst.
 • Analyse huidige functiegroep
  Informatie over de arbeidsmogelijkheden binnen de huidige functiegroep van je kandidaat.
 • Analyse alternatieve functiegroepen
  Informatie over de arbeidsmogelijkheden in de functiegroep(en) (maximaal 6) waar je kandidaat interesse in heeft.
 • Aan de slag met dit rapport
  Praktische tips en informatie waarmee je kandidaat aan de slag kan bij de volgende stap in zijn of haar loopbaan.
 • Data verantwoording
  Toelichting van de data die we gebruikt hebben voor de informatie in dit rapport.

Zie de vraag Voorbeeldrapport Analyse arbeidsmarktkansen voor het voorbeeldrapport.

Wat kost de Jobport Analyse arbeidsmarktkansen?

De Analyse arbeidsmarktkansen is inbegrepen in het Jobport Ontwikkeladvies Pakket.
Het Pakket kost €45 per kandidaat. 

Hoe werkt de Analyse arbeidsmarktkansen?

Als je een kandidaat gaat begeleiden kies je het Ontwikkeltraject. De analyse arbeidsmarktkansen zit hierbij inbegrepen en wordt direct voor de kandidaat klaargezet.

 Als je de kandidaat uitnodigt, dan stuurt Jobport de kandidaat een e-mail. Hiermee kan hij of zij een Jobport-account aanmaken en direct starten. De test is dan direct beschikbaar voor de kandidaat via het menu-item Testen.

 Het maken/invullen van de analyse arbeidsmarktkansen kost ongeveer 10 min. Laat je kandidaat deze alleen invullen als hij of zij al een beeld heeft van de vakgebieden en/of functiegroepen die de kandidaat interessant lijken.

De analyse arbeidsmarktkansen bestaat uit een vragenlijst en een rapport met linkjes naar Jobport en andere bronnen.

 

Kan ik een voorbeeldrapport van de Analyse arbeidsmarktkansen zien?

Via onderstaande link kun je een preview van het voorbeeldrapport bekijken. Zo weet je wat jouw kandidaten te wachten staat.

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de Analyse arbeidsmarktkansen.

Je kandidaat start de Analyse vanuit Jobport. Na afloop komt de kandidaat terug in de applicatie en krijgt hij/zij de melding dat de Analyse is ingevuld en momenteel wordt verwerkt. Aansluitend krijg jij als professional een bericht dat het rapport klaarstaat. Deze kun je openen/downloaden vanuit Jobport. Ook kun je je kandidaat toegang geven tot het rapport.

Kan de kandidaat de scan opnieuw maken als hij een fout heeft gemaakt?

Nee, dat kan helaas niet. Als de analyse arbeidsmarktkansen is afgerond krijg je direct een rapport. Wat je kandidaat heeft ingevuld kan hij of zij dan niet meer veranderen.

Instrueer je kandidaten daarom goed over de vragen. Ook wordt er uitgebreide uitleg geven bij de vragen om foute antwoorden te voorkomen.

Is er iets fout gegaan door technische problemen? Neem dan even contact met ons op.

Is de Analyse arbeidsmarktkansen gevalideerd?

De Jobport Analyse arbeidsmarktkansen is als onderdeel van het Jobport Ontwikkeladvies Pakket gevalideerd. Zie Vragen over het Ontwikkeladvies Pakket voor meer informatie.

Voor meer informatie over de data verantwoording zie de vragen hieronder.

Hoe actueel is de arbeidsmarkt-informatie?

De data die in het rapport analyse arbeidsmarktkansen wordt gebruikt/getoond is van data van UWV en Jobfeed.

We gebruiken de meest actuele data. De data vanuit het UWV worden wekelijks bijgewerkt. De Jobfeed data worden zelfs dagelijks bijgewerkt.

 

Data verantwoording: Werkzoekenden

Alle data over werkzoekenden komen uit de gegevensset “UWV Open Match Data” van het UWV WERKbedrijf. De data zijn gebaseerd op de (geanonimiseerde) beroepen informatie uit cv’s en vacatures van Werk.nl. Het bevat data voor alle actuele beroepen in Nederland vanaf 25 november 2019. Alleen de werkzoekenden die bekend zijn bij het UWV WERKbedrijf en een profiel op Werk.nl hebben, zijn opgenomen in de data. Dus niet alle Nederlanders die werk zoeken. Het kan voorkomen dat niet alle gegevens van werkzoekenden bekend zijn. Hierdoor tellen de getallen en/of balkjes in dit rapport niet altijd op tot 100%. Voor dit rapport zijn de beroepen data in deze gegevensset geaggregeerd naar de functiegroepen classificatie zoals Jobport die hanteert. Het kan daarom voorkomen dat de daadwerkelijke werkzoekende populatie binnen een functiegroep enigszins afwijkt. Desondanks geven deze data over het algemeen een goede indicatie van de werkzoekende populatie in Nederland, per functiegroep.

Data verantwoording: Werkgevers, functies en vacatures

Alle data over werkgevers, functies en vacatures komen uit data van Jobfeed van Textkernel. Vacatures worden, geautomatiseerd, gevonden op het internet. Gevonden vacatures worden automatisch gecategoriseerd op criteria als functie, werk- en denkniveau, locatie en bedrijfsnaam. De data worden aangevuld met informatie als beroeps synoniemen, branche-informatie en bedrijfsgegevens. Hoewel de vacatures met zorg worden ontdubbeld en geclassificeerd naar functies kan het voorkomen dat de echte aantallen enigszins afwijken. Bij de functies wordt het meest gevraagde werk- en denkniveau getoond vanuit onderliggende vacatures. Wanneer er in dit rapport gesproken wordt over vacatures in “jouw regio”, dan gaat het om vacatures binnen een straal van 40 kilometer rondom het postcodegebied dat je hebt opgegeven.

Zijn de effecten van Corona op de arbeidsmarkt zichtbaar in de scan?

Ja. Op verschillende vlakken krijg je inzicht in de vacature data van de afgelopen periode (2 maanden). Ook wordt het afgelopen jaar getoond, waardoor je ook inzicht hebt in de periode voor Corona.

Daarnaast zie je ook wat de trend is: of het aantal vacatures in de afgelopen 2 maanden ten opzichte van de 2 maanden ervoor is afgenomen, toegenomen, of gelijk is gebleven. Door te kijken naar de trend en het aantal vacatures zie je snel of dit het juiste moment is voor een nieuwe baan in deze functiegroep.

Is de Analyse arbeidsmarktkansen ook voor overzeese gebieden zoals de Antillen?

De regeling NL leert door is ook bestemd voor de overzeese gebieden zoals de Antillen. Helaas hebben wij voor deze gebieden geen Analyse arbeidsmarktkansen.

Zit jouw vraag er niet bij? Stuur hem in!

Mis je een vraag?

Mist hierboven een belangrijke vraag? Stuur je vraag in en we voegen hem toe

  Wens je reactie op je vraag? Vul dan ook je e-mailadres in.  Jobport Ontwikkeladvies Pakket aanvragen

  Enthousiast geworden? Vraag dan nu het Jobport Ontwikkeladvies Pakket aan en ga snel van start met jouw trajecten.

  Gratis Online Wegwijs in Jobport

  Wil je een vliegende start met Jobport? Op verschillende data verzorgt Jobport een online webinar om kennis te maken met Jobport.

  Meld je vandaag nog aan!